Јокић и даље "закопчан" о Србији: Памтим Скупштину...

"Не размишљам, далеко је још", казао је Јокић у интервјуу за "Глас Америке" када је упитан да ли ће играти за Србију на Мундобаскету.

Кошарка 02.04.2019 | 13:30
Јокић и даље "закопчан" о Србији: Памтим Скупштину...
Један од тренутно најбољих кошаркаша у НБА лиги Никола Јокић изјавио је да је имао лепо искуство играјући за репрезентацију Србије на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, али није могао да потврди да ће се вратити у национални тим на Светском првенству у Кини.

Сви прижељкују да поново буде део тима "орлова", али неизвесност ће потрајати...

"Имао сам једно лепо искуство у репрезентацији, са свим тим момцима који су били тамо, освојили смо медаљу, приређен нам је дочек испред скупштине и све то ћу сигурно памтити цео живот", рекао је Јокић за Глас Америке.

На питање које највише интересује све љубитеље кошарке у Србији, да ли ће играти у Кини, Јокић није дао прецизан одговор.

"Сада о томе не размишљам, некако ми је стварно далеко. Хтео бих прво да урадим нешто овде. Не вреди стварно сада ништа говорити", рекао је Јокић.

Сличан коментар лидер Денвера имао је и на констатацију да са њим у саставу многи виде Србију као екипу која ће, уз САД, бити највећи фаворит у Кини.

"Не знам, немој да ја коментаришем. Све зависи ко ће играти. Има стварно опасних екипа, не треба сада ништа причати, још је то далеко", казао је Јокић који је у овом тренутку потпуно фокусиран да са Денвером обезбеди прво место пред почетак плеј-офа.

Коментаришући актуелну сезону у НБА лиги, Јокић је рекао да је веома задовољан, не само резултатима Денвера, него и игром коју он и његови саиграчи пружају.

"Победили смо много тесних утакмица, што је велика разлика у односу на прошлу годину, када смо изгубили много утакмица на једну лопту. То је показатељ да смо сазрели као екипа, иако смо други најмлађи у лиги. Задовољан сам, надам се да су и остали, али остаје нам да се побољшамо за плеј оф и да тада покажемо своју најбољу кошарку", рекао је Јокић.

Он каже да не обраћа превише пажње на чињеницу да је његов овосезонски учинак од 20 поена, скоро 11 скокова и више од седам асистенција по утакмици у историји НБА лиге имао још само један центар - легендарни Вилт Чемберлен.

"На то не треба обраћати пажњу. Сада имам више простора за игру него претходних сезона, више је лопта у мојим рукама, а и ако не одиграм добро на почетку, имам много времена да се поправим, да урадим нешто", рекао је Јокић.

Додао је да је срећан што је ове године дебитовао на Ол-стар утакмици у Шарлоту.

"Био сам срећан због тог момента, моја породица је била са мном, тако да је то на неки начин био мали трофеј. Све то ми је било леп доживљај и лепо искуство", казао је Јокић.

Извор: Фонет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Триво

03.04.2019 05:35

За своју земљу,свој народ је највеће "благо" играти. Па треба Јокић да игра за Србију у Кини.

ОДГОВОРИТЕ