Jokić i dalje "zakopčan" o Srbiji: Pamtim Skupštinu...

"Ne razmišljam, daleko je još", kazao je Jokić u intervjuu za "Glas Amerike" kada je upitan da li će igrati za Srbiju na Mundobasketu.

Košarka 02.04.2019 | 13:30
Jokić i dalje "zakopčan" o Srbiji: Pamtim Skupštinu...
Jedan od trenutno najboljih košarkaša u NBA ligi Nikola Jokić izjavio je da je imao lepo iskustvo igrajući za reprezentaciju Srbije na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, ali nije mogao da potvrdi da će se vratiti u nacionalni tim na Svetskom prvenstvu u Kini.

Svi priželjkuju da ponovo bude deo tima "orlova", ali neizvesnost će potrajati...

"Imao sam jedno lepo iskustvo u reprezentaciji, sa svim tim momcima koji su bili tamo, osvojili smo medalju, priređen nam je doček ispred skupštine i sve to ću sigurno pamtiti ceo život", rekao je Jokić za Glas Amerike.

Na pitanje koje najviše interesuje sve ljubitelje košarke u Srbiji, da li će igrati u Kini, Jokić nije dao precizan odgovor.

"Sada o tome ne razmišljam, nekako mi je stvarno daleko. Hteo bih prvo da uradim nešto ovde. Ne vredi stvarno sada ništa govoriti", rekao je Jokić.

Sličan komentar lider Denvera imao je i na konstataciju da sa njim u sastavu mnogi vide Srbiju kao ekipu koja će, uz SAD, biti najveći favorit u Kini.

"Ne znam, nemoj da ja komentarišem. Sve zavisi ko će igrati. Ima stvarno opasnih ekipa, ne treba sada ništa pričati, još je to daleko", kazao je Jokić koji je u ovom trenutku potpuno fokusiran da sa Denverom obezbedi prvo mesto pred početak plej-ofa.

Komentarišući aktuelnu sezonu u NBA ligi, Jokić je rekao da je veoma zadovoljan, ne samo rezultatima Denvera, nego i igrom koju on i njegovi saigrači pružaju.

"Pobedili smo mnogo tesnih utakmica, što je velika razlika u odnosu na prošlu godinu, kada smo izgubili mnogo utakmica na jednu loptu. To je pokazatelj da smo sazreli kao ekipa, iako smo drugi najmlađi u ligi. Zadovoljan sam, nadam se da su i ostali, ali ostaje nam da se poboljšamo za plej of i da tada pokažemo svoju najbolju košarku", rekao je Jokić.

On kaže da ne obraća previše pažnje na činjenicu da je njegov ovosezonski učinak od 20 poena, skoro 11 skokova i više od sedam asistencija po utakmici u istoriji NBA lige imao još samo jedan centar - legendarni Vilt Čemberlen.

"Na to ne treba obraćati pažnju. Sada imam više prostora za igru nego prethodnih sezona, više je lopta u mojim rukama, a i ako ne odigram dobro na početku, imam mnogo vremena da se popravim, da uradim nešto", rekao je Jokić.

Dodao je da je srećan što je ove godine debitovao na Ol-star utakmici u Šarlotu.

"Bio sam srećan zbog tog momenta, moja porodica je bila sa mnom, tako da je to na neki način bio mali trofej. Sve to mi je bilo lep doživljaj i lepo iskustvo", kazao je Jokić.

Izvor: Fonet

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Trivo

03.04.2019 05:35

Za svoju zemlju,svoj narod je najveće "blago" igrati. Pa treba Jokić da igra za Srbiju u Kini.

ODGOVORITE