Партизан удавио Соларис за опстанак у лиги!

Црно-бели разбили тим из Шибеника са 13:8.  Партизан опстао на Јадрану! Црно-бели су славили у утакмици сезоне и задржали "прволигашки" статус у Регионалној ватерполо лиги.

Остали спортови 29.03.2019 | 21:40
Партизан удавио Соларис за опстанак у лиги!
Преживео је Партизан! Реванш меч баража за опстанак у регионалној лиги А1 је био рапсодија младог тима црно-белих, који су пред препуним трибинама базена на Бањици удавили Соларис са 13:8. Прва утакмица у Шибенику завршена је нерешено – 9:9.

Све дилеме су биле решене још средином треће четвртине, када је Партизан дошао до предности од 10:4. Иако млади, ватерполисти црно-белих су рутински привели меч крају. Најближе што су гости пришли било је 12:8.

Партизана је у лиги остављала само победа и до ње је дошао на убедљив начин. Пуне трибине и гласна подршка нису везале руке црно-белима, већ су им дали ветар у леђа.

Дилеме више нема - Партизан ће и следеће године играти Регионалну А1 лигу у ватерполу!

Ватерполисти црно-белих су савладали Соларис у другом мечу баража за опстанак на Јадрану 13:8 (3:0, 3:1, 5:4, 2:3) и тако пред својом публиком били прави у утакмици сезоне, ма колико чудно звучало да је за ВК Партизан најважнији дуел у години онај у борби за опстанак...

Партизан је и из првог меча у Шибенику имао добар резултат (9:9), да би маестрално отворили утакмицу на "Бањици" и на полувремену имали већ 6:1.

Уследила је необична трећа деоница у којој је виђено чак 11 голова (6:5 за Партизан), али ни то није унело нервозу у тим Стефана Ћирића пошто нису дозволили Соларису да се понада да је преокрет и потпуно изненађење уопште могуће.

Партизан је регуларни део сезоне у А1 лиги завршио као претпоследњи, док се Соларис надао да би добру сезону у А2 такмичењу могао да крунише преласком у виши ранг.

Најефикаснији у редовима црно-белих био је Никола Радоњић са четири гола, по два су постигли Петар Касум и Алекандар Андрејевић, док су се по једном у стрелце уписали Арсеније Митровић, Алекса Нешић, Петар Томић, Петар Смиљевић и Александар Радановић.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар