Partizan udavio Solaris za opstanak u ligi!

Crno-beli razbili tim iz Šibenika sa 13:8.  Partizan opstao na Jadranu! Crno-beli su slavili u utakmici sezone i zadržali "prvoligaški" status u Regionalnoj vaterpolo ligi.

Ostali sportovi 29.03.2019 | 21:40
Partizan udavio Solaris za opstanak u ligi!
Preživeo je Partizan! Revanš meč baraža za opstanak u regionalnoj ligi A1 je bio rapsodija mladog tima crno-belih, koji su pred prepunim tribinama bazena na Banjici udavili Solaris sa 13:8. Prva utakmica u Šibeniku završena je nerešeno – 9:9.

Sve dileme su bile rešene još sredinom treće četvrtine, kada je Partizan došao do prednosti od 10:4. Iako mladi, vaterpolisti crno-belih su rutinski priveli meč kraju. Najbliže što su gosti prišli bilo je 12:8.

Partizana je u ligi ostavljala samo pobeda i do nje je došao na ubedljiv način. Pune tribine i glasna podrška nisu vezale ruke crno-belima, već su im dali vetar u leđa.

Dileme više nema - Partizan će i sledeće godine igrati Regionalnu A1 ligu u vaterpolu!

Vaterpolisti crno-belih su savladali Solaris u drugom meču baraža za opstanak na Jadranu 13:8 (3:0, 3:1, 5:4, 2:3) i tako pred svojom publikom bili pravi u utakmici sezone, ma koliko čudno zvučalo da je za VK Partizan najvažniji duel u godini onaj u borbi za opstanak...

Partizan je i iz prvog meča u Šibeniku imao dobar rezultat (9:9), da bi maestralno otvorili utakmicu na "Banjici" i na poluvremenu imali već 6:1.

Usledila je neobična treća deonica u kojoj je viđeno čak 11 golova (6:5 za Partizan), ali ni to nije unelo nervozu u tim Stefana Ćirića pošto nisu dozvolili Solarisu da se ponada da je preokret i potpuno iznenađenje uopšte moguće.

Partizan je regularni deo sezone u A1 ligi završio kao pretposlednji, dok se Solaris nadao da bi dobru sezonu u A2 takmičenju mogao da kruniše prelaskom u viši rang.

Najefikasniji u redovima crno-belih bio je Nikola Radonjić sa četiri gola, po dva su postigli Petar Kasum i Alekandar Andrejević, dok su se po jednom u strelce upisali Arsenije Mitrović, Aleksa Nešić, Petar Tomić, Petar Smiljević i Aleksandar Radanović.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar