Грујићева цијена је између 15 и 20.000.000 евра!

Љубав обострана, али се пита Клоп! Немци и даље везу похвале на рачун српског везисте, он не би имао ништа против да остане.

Фудбал 02.04.2019 | 14:00
Грујићева цијена је између 15 и 20.000.000 евра!
Марко Грујић је одласком на позајмицу из Ливерпула у Херту направио један од најбољих потеза у каријери. После мучења и неиграња у Ливерпулу, нешто боље ситуације на позајмици у Кардифу, погодио је у центар мете летошњом селидбом у Берлин.

Србин је постао један од кључних играча Херте, тренер Дардаи га сматра најбољим везистом којег је видео у Херти (а Дардаи је 20 година у клубу), клупском руководство има само речи хвале, јавност у немачком фудбалу је одушевљења и сматра га једним од најбољих летњих појачања у Бундеслиги… Грујић је потпуно оживео каријеру и вратио се на ниво оних блиставих игара из Црвене звезде. Само што сада игра на много јачој фудбалској сцени и против много бољих противника.

Како се сезона и позајмице ближе крају, логично је да се све чешће поставља питање: Где ће Грујић играти наредне сезоне?

У Херти би били одушевљени да га задрже, и њему је лепо у Белрину, али за све се на крају пита Јигрен Клоп. Подсетимо да је Србин био прво Клопово појачање по доласку у Ливерпул.

“Узмите примере Жаваира Дилросуна и Марка Грујића. Обојицу смо убедили да је Херта најбољи корак за њихову каријеру. Марко је пример како можемо да добијемо играча чији квалитет себи не можемо да приуштимо на више од сезоне или две. Биће велико појачање за Ливепул у будућности. Наравно, питање је да ли га и где тренер Јирген Клоп види као трајно решење у јакој конкуренцији. Нама је Грујић од огромне помоћи са вештинама које поседује. Наравно да бисмо волели да га задржимо, али о томе ће се одлучивати тек на крају сезоне”, рекао је за немачке медије директор Херте и клупска легенда Михаел Прец.

Он не крије да би Грујићев останак био огроман бенефит за клуб, али исто тако одбија да даје лажну наду навијачима о откупу уговора.

Са друге стране, Грујић има сјајно мишљење о клубу, осећа се сјајно, али и он је светсан да останак у Берлину није баш реална опција.

“Мој фокус је на наредних осам мечева. Ако Ливерпул опет на лето жели да ме позајми, онда бих волео да то буде у Херту. Али ситуација није једноставна јер не одлучујем само ја”, каже Грујић за немачке медије.

Можете ли да замислите себе у Херти у наредних неколико година?

“Да, могу да се замислим на дужи период у Берлину. Али не знам како Херта може да плати обештећење. Колико сам начуо, ради се о 15.000.000 – 20.000.000 евра”.

Позитиван утисак о Грујићевој сезони у Немачкој би био још бољи да није било две повреде.

“И даље мало осећам хематом у листу, али сам спреман за меч против Лајпцига у суботу. Утакмица долази у добром моменту. У Лајпцигу треба да покажемо да можемо се носимо са најбољим тимовима у лиги. А можемо и да се приближимо Европи ако победимо”.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар