Grujićeva cijena je između 15 i 20.000.000 evra!

Ljubav obostrana, ali se pita Klop! Nemci i dalje vezu pohvale na račun srpskog veziste, on ne bi imao ništa protiv da ostane.

Fudbal 02.04.2019 | 14:00
Grujićeva cijena je između 15 i 20.000.000 evra!
Marko Grujić je odlaskom na pozajmicu iz Liverpula u Hertu napravio jedan od najboljih poteza u karijeri. Posle mučenja i neigranja u Liverpulu, nešto bolje situacije na pozajmici u Kardifu, pogodio je u centar mete letošnjom selidbom u Berlin.

Srbin je postao jedan od ključnih igrača Herte, trener Dardai ga smatra najboljim vezistom kojeg je video u Herti (a Dardai je 20 godina u klubu), klupskom rukovodstvo ima samo reči hvale, javnost u nemačkom fudbalu je oduševljenja i smatra ga jednim od najboljih letnjih pojačanja u Bundesligi… Grujić je potpuno oživeo karijeru i vratio se na nivo onih blistavih igara iz Crvene zvezde. Samo što sada igra na mnogo jačoj fudbalskoj sceni i protiv mnogo boljih protivnika.

Kako se sezona i pozajmice bliže kraju, logično je da se sve češće postavlja pitanje: Gde će Grujić igrati naredne sezone?

U Herti bi bili oduševljeni da ga zadrže, i njemu je lepo u Belrinu, ali za sve se na kraju pita Jigren Klop. Podsetimo da je Srbin bio prvo Klopovo pojačanje po dolasku u Liverpul.

“Uzmite primere Žavaira Dilrosuna i Marka Grujića. Obojicu smo ubedili da je Herta najbolji korak za njihovu karijeru. Marko je primer kako možemo da dobijemo igrača čiji kvalitet sebi ne možemo da priuštimo na više od sezone ili dve. Biće veliko pojačanje za Livepul u budućnosti. Naravno, pitanje je da li ga i gde trener Jirgen Klop vidi kao trajno rešenje u jakoj konkurenciji. Nama je Grujić od ogromne pomoći sa veštinama koje poseduje. Naravno da bismo voleli da ga zadržimo, ali o tome će se odlučivati tek na kraju sezone”, rekao je za nemačke medije direktor Herte i klupska legenda Mihael Prec.

On ne krije da bi Grujićev ostanak bio ogroman benefit za klub, ali isto tako odbija da daje lažnu nadu navijačima o otkupu ugovora.

Sa druge strane, Grujić ima sjajno mišljenje o klubu, oseća se sjajno, ali i on je svetsan da ostanak u Berlinu nije baš realna opcija.

“Moj fokus je na narednih osam mečeva. Ako Liverpul opet na leto želi da me pozajmi, onda bih voleo da to bude u Hertu. Ali situacija nije jednostavna jer ne odlučujem samo ja”, kaže Grujić za nemačke medije.

Možete li da zamislite sebe u Herti u narednih nekoliko godina?

“Da, mogu da se zamislim na duži period u Berlinu. Ali ne znam kako Herta može da plati obeštećenje. Koliko sam načuo, radi se o 15.000.000 – 20.000.000 evra”.

Pozitivan utisak o Grujićevoj sezoni u Nemačkoj bi bio još bolji da nije bilo dve povrede.

“I dalje malo osećam hematom u listu, ali sam spreman za meč protiv Lajpciga u subotu. Utakmica dolazi u dobrom momentu. U Lajpcigu treba da pokažemo da možemo se nosimo sa najboljim timovima u ligi. A možemo i da se približimo Evropi ako pobedimo”.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar