Ајакс одбио 14.000.000 евра из Мадрида!

Таљафико неће нови уговор! Аргентинац на цени после сјајних издања у Лиги шампиона.

Фудбал 02.04.2019 | 13:00
Ајакс одбио 14.000.000 евра из Мадрида!
Кад је прошлог лета, правио ниоткуда, улетео у првих 11 репрезенатције Аргентине, па још са њом прерано окончао учешће на Мундијалу у Русији, многи су били склони да отпишу Николаса Таљафика. Не и Ајакс. Великан са „Јохан Кројф арене“ веровао је у некадашњег члана Индепентиентеа, што би на крају могло да му донесе значајан профит.

Таљафико је у јануару 2018. купљен за свега 4.000.000 евра, међутим, одличне партије како у Лиги шампиона, тако и у Ередивијизији, подигле су му цену, па су у Амстердаму надају да ће добити најмање пет, можда и шест пута више новца од уложеног. Према сазнањима холандских и шпанских медија, Ајакс је одбио 14.000.000 евра вредну понуду из Мадрида. Стигла је од Атлетика, који се увелико спрема за реконструкцију одбране, јер Бразилцу Фелипе Луису истуиче уговор, а Лукас Ернандез, који може да игра и бека и штопера, продат је Бајерну за 80.000.000 евра. Остаје Дијегу Симеонеу да под хитно нађе ново решење, међутим, прва понуда је глатко одбијена, јер Ајакс тражи више новца. Наводно, цени свог првотимца на око 25.000.000 евра, што Атлетику неће бити проблем да плати, имајући у виду да му је легао кеш из Минхена.

У међувремену, за Таљафика су се осим Атлетика, заинтересовали Барселона и Арсенал. Чак и у Николасовомокружењу најављују трансфер, па с тим у вези информација да је одбио нови предлог уговора који су пред њега ставили челници Ајакса.

„Доставили су понуду, али је нисмо прихватили, јер сматрамо да је сад прави тренутак да направи искорак у каријери. Видећемо шта ће се дешавати на тржишту. Нисмо још причали о цифрама, али Ајакс ће свакако тражити значајну суму на име обештећење. Претпостављам више од 20.000.000 евра“, предочио је Рикардо Шлипер, агент 26-годишњег дефанзивца.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар