Ajaks odbio 14.000.000 evra iz Madrida!

Taljafiko neće novi ugovor! Argentinac na ceni posle sjajnih izdanja u Ligi šampiona.

Fudbal 02.04.2019 | 13:00
Ajaks odbio 14.000.000 evra iz Madrida!
Kad je prošlog leta, pravio niotkuda, uleteo u prvih 11 reprezenatcije Argentine, pa još sa njom prerano okončao učešće na Mundijalu u Rusiji, mnogi su bili skloni da otpišu Nikolasa Taljafika. Ne i Ajaks. Velikan sa „Johan Krojf arene“ verovao je u nekadašnjeg člana Indepentientea, što bi na kraju moglo da mu donese značajan profit.

Taljafiko je u januaru 2018. kupljen za svega 4.000.000 evra, međutim, odlične partije kako u Ligi šampiona, tako i u Eredivijiziji, podigle su mu cenu, pa su u Amsterdamu nadaju da će dobiti najmanje pet, možda i šest puta više novca od uloženog. Prema saznanjima holandskih i španskih medija, Ajaks je odbio 14.000.000 evra vrednu ponudu iz Madrida. Stigla je od Atletika, koji se uveliko sprema za rekonstrukciju odbrane, jer Brazilcu Felipe Luisu istuiče ugovor, a Lukas Ernandez, koji može da igra i beka i štopera, prodat je Bajernu za 80.000.000 evra. Ostaje Dijegu Simeoneu da pod hitno nađe novo rešenje, međutim, prva ponuda je glatko odbijena, jer Ajaks traži više novca. Navodno, ceni svog prvotimca na oko 25.000.000 evra, što Atletiku neće biti problem da plati, imajući u vidu da mu je legao keš iz Minhena.

U međuvremenu, za Taljafika su se osim Atletika, zainteresovali Barselona i Arsenal. Čak i u Nikolasovomokruženju najavljuju transfer, pa s tim u vezi informacija da je odbio novi predlog ugovora koji su pred njega stavili čelnici Ajaksa.

„Dostavili su ponudu, ali je nismo prihvatili, jer smatramo da je sad pravi trenutak da napravi iskorak u karijeri. Videćemo šta će se dešavati na tržištu. Nismo još pričali o ciframa, ali Ajaks će svakako tražiti značajnu sumu na ime obeštećenje. Pretpostavljam više od 20.000.000 evra“, predočio je Rikardo Šliper, agent 26-godišnjeg defanzivca.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar