Баутиста открио како је побиједио Ђоковића...

Шпански тенисер, Роберто Баутиста Агут, открио је шта је променио у игри како би дошао до преокрета против Новака Ђоковића.

Тенис 01.04.2019 | 20:30
Баутиста открио како је побиједио Ђоковића...
Баутиста Агут је избацио Ђоковића из Мајамија победом у осмини финала резултатом 1:6, 7:5, 6:3.

"Кључ меча је био почетак другог сета, зар не? Ако сам хтео да победим на том мечу морао сам да се држим у егалу. Када Новак има предност он игра веома агресивно, као што сте видели у првом сету када нисам играо на истом нивоу", изјавио је Баутиста Агут.

Шпанца су питали шта се променило у његовој игри, с обзиром да је у првом сету "почишћен".

"Играо сам агресивније. Трудио сам се да мање грешим и да се концентришем на сервис и на ритерн. На крају је то 'упалило', као што сте видели", додаје Агут.

Он је упоредио победу у Мајамију са тријумфом који је остварио на почетку сезоне, када је Ђоковића победио у Дохи, такође после преокрета.

"Услови (у Мајамију) су били много, много спорији у поређењу са Дохом. БИло ми је потребно време да се привикнем на Централни терен. Мислим да су ми влажност ваздуха и врућина помогли на крају меча. Имао сам самопоуздање да играм на веома високом нивоу. Добро тренирам, радим напорно и срећан сам када све то могу да покажем и на терену".

Баутиста Агут је учешће у Мајамију завршио у наредном колу, када је у четвртфиналу од њега био бољи бранилац титуле Џон Изнер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар