Bautista otkrio kako je pobijedio Đokovića...

Španski teniser, Roberto Bautista Agut, otkrio je šta je promenio u igri kako bi došao do preokreta protiv Novaka Đokovića.

Tenis 01.04.2019 | 20:30
Bautista otkrio kako je pobijedio Đokovića...
Bautista Agut je izbacio Đokovića iz Majamija pobedom u osmini finala rezultatom 1:6, 7:5, 6:3.

"Ključ meča je bio početak drugog seta, zar ne? Ako sam hteo da pobedim na tom meču morao sam da se držim u egalu. Kada Novak ima prednost on igra veoma agresivno, kao što ste videli u prvom setu kada nisam igrao na istom nivou", izjavio je Bautista Agut.

Španca su pitali šta se promenilo u njegovoj igri, s obzirom da je u prvom setu "počišćen".

"Igrao sam agresivnije. Trudio sam se da manje grešim i da se koncentrišem na servis i na ritern. Na kraju je to 'upalilo', kao što ste videli", dodaje Agut.

On je uporedio pobedu u Majamiju sa trijumfom koji je ostvario na početku sezone, kada je Đokovića pobedio u Dohi, takođe posle preokreta.

"Uslovi (u Majamiju) su bili mnogo, mnogo sporiji u poređenju sa Dohom. BIlo mi je potrebno vreme da se priviknem na Centralni teren. Mislim da su mi vlažnost vazduha i vrućina pomogli na kraju meča. Imao sam samopouzdanje da igram na veoma visokom nivou. Dobro treniram, radim naporno i srećan sam kada sve to mogu da pokažem i na terenu".

Bautista Agut je učešće u Majamiju završio u narednom kolu, kada je u četvrtfinalu od njega bio bolji branilac titule Džon Izner.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar