''Федерер је најбољи у историји!''

''Очекујем да Надал крене његовим стопама!'' Прослављени аустралијски тенисер, Род Лејвер, причао је о тениским ветеранима, Роџеру Федереру и Рафаелу Надалу.

Тенис 01.04.2019 | 15:15
''Федерер је најбољи у историји!''
Лејвер је у каријери освојио тачно 200 титула, од чега 11 на Гренд слемовима, док је Федерер недавно постао члан "клуба 100" подизавњем трофеја у Дубаију.

Аустралијанац ипак мисли да је Федерер најбољи тенисер свих времена.

"То сигурно нисам ја. Конкуренција је сада јача него икада. Роџерова 100. титула у Дубаију је представљала сјајан тренутак, а ја сам му одмах после тога послао поруку. Ја сам играо са аматерима, а сада је овај спорт првокласан и у томе је велика разлика. Мислим да је он најбољи свих времена. То ми говоре његов стил игре и рекорди, који су јединствени", изјавио је Лејвер у интервјуу за Блик.

Лејвер је говорио и о Рафаелу Надалу.

"Нравано, ту је и он. Мечеви Роџера и Рафе су сада бољи него раније, јер знају да неће још дуго да играју један против другог. Мораћемо да уживамо у преосталом времену. Роџер има паметан план: Он игра три или четири турнира, а онда оде на одмор од шест недеља. Мислим да ће Надал ускоро кренути његовим стопама јер је већ доживео неке велике повреде", јасан је Лејвер.

Егзибициони Лејвер куп ће ове године бити одржан у Женеви.

"Мислим да је млађа генерација схватила да ћемо Фред Пери, Дон Баџ, Кен Роузвол и ја ускоро бити заборављени. Федерер није хтео да будемо заборављени, па је моје име опет учинио популарним, а исто је урађено путем Лејвер купа са осталим шампионима из аматерског доба", закључио је 80-годишњи Аустралијанац.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар