''Federer je najbolji u istoriji!''

''Očekujem da Nadal krene njegovim stopama!'' Proslavljeni australijski teniser, Rod Lejver, pričao je o teniskim veteranima, Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu.

Tenis 01.04.2019 | 15:15
''Federer je najbolji u istoriji!''
Lejver je u karijeri osvojio tačno 200 titula, od čega 11 na Grend slemovima, dok je Federer nedavno postao član "kluba 100" podizavnjem trofeja u Dubaiju.

Australijanac ipak misli da je Federer najbolji teniser svih vremena.

"To sigurno nisam ja. Konkurencija je sada jača nego ikada. Rodžerova 100. titula u Dubaiju je predstavljala sjajan trenutak, a ja sam mu odmah posle toga poslao poruku. Ja sam igrao sa amaterima, a sada je ovaj sport prvoklasan i u tome je velika razlika. Mislim da je on najbolji svih vremena. To mi govore njegov stil igre i rekordi, koji su jedinstveni", izjavio je Lejver u intervjuu za Blik.

Lejver je govorio i o Rafaelu Nadalu.

"Nravano, tu je i on. Mečevi Rodžera i Rafe su sada bolji nego ranije, jer znaju da neće još dugo da igraju jedan protiv drugog. Moraćemo da uživamo u preostalom vremenu. Rodžer ima pametan plan: On igra tri ili četiri turnira, a onda ode na odmor od šest nedelja. Mislim da će Nadal uskoro krenuti njegovim stopama jer je već doživeo neke velike povrede", jasan je Lejver.

Egzibicioni Lejver kup će ove godine biti održan u Ženevi.

"Mislim da je mlađa generacija shvatila da ćemo Fred Peri, Don Badž, Ken Rouzvol i ja uskoro biti zaboravljeni. Federer nije hteo da budemo zaboravljeni, pa je moje ime opet učinio popularnim, a isto je urađeno putem Lejver kupa sa ostalim šampionima iz amaterskog doba", zaključio je 80-godišnji Australijanac.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar