Хоће ли Величковић бити спреман? Сваки сат је важан!

Партизанов тренер Андреа Тринкијери говорио је уочи дербија о стању повређеног капитена.  Тринкијери: Полуфинале као у боксу, нећемо се дати! "Сад су још већи фаворити, али играмо пред својим навијачима и то мора бити 'плус'", рекао је шеф струке црно-белих у најави дербија.

Кошарка 29.03.2019 | 20:15
Хоће ли Величковић бити спреман? Сваки сат је важан!
Повреда Новице Величковића и његова болна гримаса у финишу прошлог дербија били су разлог за стрепњу навијача Партизана уочи друге утакмице полуфиналне серије против Звезде (субота).

Дан пре "вечитог дербија" који ће бити одигран у црно-белом "Пиониру", о стању лидера Партизана говорио је шеф струке, Андреа Тринкијери.

"Видели сте како се Новица повредио и колико се повредио. Чекамо, не знамо. Доктори и физиотерапеути раде 24 сата... Јако тешко, видели сте слику... А, то је дерби. Прерано је, јер сваки сат може да промени слику", изјавио је он.

Уз потврду да су остали здрави, Италијан је говорио о значају Величковићевог присуства на терену у суботу.

"Мислим да је у плеј-офу важно да нађем пет играча. Сви знамо шта је за нас наш капитен и како он игра. Али, ако игра - ОК, супер, а ако не игра - ОК, супер. Не можемо се предати. Нешто ће сигурно фалити и то морамо да надокнадимо. Мораће свако да изнесе на терен нешто више", додао је Тринкијери.

Први "чин" полуфинала АБА лиге донео је спектакуларан дерби, продужетак после пет година и вођство Црвене звезде мтс.

У суботу у 19 часова у црно-белом "Пиониру" биће одигран реванш и још је неизвесно у каквим ће саставима наступити "вечити", јер су и даље повређени и плејмејкер црвено-белих Џо Регленди капитен Партизана, Новица Величковић.

У најави меча, Тринкијери је полуфиналну серију упоредио са боксерским мечом.

"Делује ми као да смо у боксу. Прву рунду су добили они. Сад иде друга и морамо да уђемо јаче, боље, паметније... Али, морамо бити изузетно паметни, јер као и у боксу - ако си јако агресиван, дајеш простора за још један ударац. То значи да морамо 40 минута да играмо чврсто, али и паметније", изјавио је он.

Шеф струке црно-белих најавио је "изузетно тежак меч".

"Били су фаворити када је било 0:0, сад су још већи фаворити на 1:0, али нећемо се дати ни по коју цену. Играмо пред нашим навијачима и то мора бити 'плус', а не стрес и не притисак. Све се зна, они знају нас, ми знамо њих. Припремили смо се. Радили смо како треба, али то ништа не значи ако те исте ствари не изнесемо на терен", додао је Италијан.

Тринкијери захтева од свих у екипи и у стручном штабу да уложе додатни труд и да направе додатни искорак, да би били бољи и да би исход био другачији него прошле суботе.

Осврнувши се и на први меч, рекао је да су црно-бели радили на одбрани у ситуацијама "један на један", у којима им је противник у прошлој утакмици стварао значајне проблеме, пре свих Филип Човић.

"У плеј-офу је тако - средиш нешто, али се отвори још нешто. Плеј-оф утакмице су решавање проблема. Ко боље реагује добија утакмице. То је било кључно за прву утакмицу, сад ћемо можда морати да бранимо нешто друго".

Правећи паралелу са боксом, Тринкијери је нагласио и значај концентрације.

"Без тога не можете да играте озбиљну кошарку, нити да радите било шта озбиљно у животу. Радимо на томе, неки пут смо у томе бољи, некад грешимо, али то јесте најважнија ствар. Ако имаш концентрацију можеш да имаш план, можеш да пратиш план, да га мењаш ако је потребно и можеш да 'читаш' ритам утакмице, ситуације, ко је опасан играч, кога можеш да 'јашеш' у нападу од твојих играча. То је све концентрација".

Упитан да ли му неизвесност око наступа Џоа Регленда прави проблем у припреми утакмице, одговорио је да се не бави стварима на које не може да утиче.

"Не концентришем се на ствари које не знам и на које не могу директно да утичем. Али, моје искуство говори да када један играч фали у кратком периоду, онда увек неко други искочи. Видите, Регленд није био фактор у првој утакмици, а опет су добили. Нашли су кога да буде још важнији од Регленда".

Уочи прве утакмице, Тринкијери је најавио меч какав дотад нисмо видели и био је у праву. Какав осећај има пред суботњи дуел?

"Узели смо Куп, па смо изгубили на једну лопту, па у продужетку. Сад морамо да направимо још један корак. Да ли је то један скок, напад, одбрана... Сада нема 'сутра'".

Важан, можда и пресудни фактор биће шут за три поена, мада су црно-бели изгубили први полуфинални дуел упркос реализацији од чак 43 одсто, рекордној у четири овосезонска дербија.

"Лопта уђе-изађе, округла је... Волео бих да погодимо, али свака утакмица је другачија. У данашњој кошарци, шут за три поена је кључ сваке утакмице. Мечеви се добијају шутом за три поена", нагласио је Тринкијери.

Други дуел полуфинала биће одигран у суботу од 19 часова, уз директан пренос на ТВ Арена спорт.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар