Hoće li Veličković biti spreman? Svaki sat je važan!

Partizanov trener Andrea Trinkijeri govorio je uoči derbija o stanju povređenog kapitena.  Trinkijeri: Polufinale kao u boksu, nećemo se dati! "Sad su još veći favoriti, ali igramo pred svojim navijačima i to mora biti 'plus'", rekao je šef struke crno-belih u najavi derbija.

Košarka 29.03.2019 | 20:15
Hoće li Veličković biti spreman? Svaki sat je važan!
Povreda Novice Veličkovića i njegova bolna grimasa u finišu prošlog derbija bili su razlog za strepnju navijača Partizana uoči druge utakmice polufinalne serije protiv Zvezde (subota).

Dan pre "večitog derbija" koji će biti odigran u crno-belom "Pioniru", o stanju lidera Partizana govorio je šef struke, Andrea Trinkijeri.

"Videli ste kako se Novica povredio i koliko se povredio. Čekamo, ne znamo. Doktori i fizioterapeuti rade 24 sata... Jako teško, videli ste sliku... A, to je derbi. Prerano je, jer svaki sat može da promeni sliku", izjavio je on.

Uz potvrdu da su ostali zdravi, Italijan je govorio o značaju Veličkovićevog prisustva na terenu u subotu.

"Mislim da je u plej-ofu važno da nađem pet igrača. Svi znamo šta je za nas naš kapiten i kako on igra. Ali, ako igra - OK, super, a ako ne igra - OK, super. Ne možemo se predati. Nešto će sigurno faliti i to moramo da nadoknadimo. Moraće svako da iznese na teren nešto više", dodao je Trinkijeri.

Prvi "čin" polufinala ABA lige doneo je spektakularan derbi, produžetak posle pet godina i vođstvo Crvene zvezde mts.

U subotu u 19 časova u crno-belom "Pioniru" biće odigran revanš i još je neizvesno u kakvim će sastavima nastupiti "večiti", jer su i dalje povređeni i plejmejker crveno-belih Džo Reglendi kapiten Partizana, Novica Veličković.

U najavi meča, Trinkijeri je polufinalnu seriju uporedio sa bokserskim mečom.

"Deluje mi kao da smo u boksu. Prvu rundu su dobili oni. Sad ide druga i moramo da uđemo jače, bolje, pametnije... Ali, moramo biti izuzetno pametni, jer kao i u boksu - ako si jako agresivan, daješ prostora za još jedan udarac. To znači da moramo 40 minuta da igramo čvrsto, ali i pametnije", izjavio je on.

Šef struke crno-belih najavio je "izuzetno težak meč".

"Bili su favoriti kada je bilo 0:0, sad su još veći favoriti na 1:0, ali nećemo se dati ni po koju cenu. Igramo pred našim navijačima i to mora biti 'plus', a ne stres i ne pritisak. Sve se zna, oni znaju nas, mi znamo njih. Pripremili smo se. Radili smo kako treba, ali to ništa ne znači ako te iste stvari ne iznesemo na teren", dodao je Italijan.

Trinkijeri zahteva od svih u ekipi i u stručnom štabu da ulože dodatni trud i da naprave dodatni iskorak, da bi bili bolji i da bi ishod bio drugačiji nego prošle subote.

Osvrnuvši se i na prvi meč, rekao je da su crno-beli radili na odbrani u situacijama "jedan na jedan", u kojima im je protivnik u prošloj utakmici stvarao značajne probleme, pre svih Filip Čović.

"U plej-ofu je tako - središ nešto, ali se otvori još nešto. Plej-of utakmice su rešavanje problema. Ko bolje reaguje dobija utakmice. To je bilo ključno za prvu utakmicu, sad ćemo možda morati da branimo nešto drugo".

Praveći paralelu sa boksom, Trinkijeri je naglasio i značaj koncentracije.

"Bez toga ne možete da igrate ozbiljnu košarku, niti da radite bilo šta ozbiljno u životu. Radimo na tome, neki put smo u tome bolji, nekad grešimo, ali to jeste najvažnija stvar. Ako imaš koncentraciju možeš da imaš plan, možeš da pratiš plan, da ga menjaš ako je potrebno i možeš da 'čitaš' ritam utakmice, situacije, ko je opasan igrač, koga možeš da 'jašeš' u napadu od tvojih igrača. To je sve koncentracija".

Upitan da li mu neizvesnost oko nastupa Džoa Reglenda pravi problem u pripremi utakmice, odgovorio je da se ne bavi stvarima na koje ne može da utiče.

"Ne koncentrišem se na stvari koje ne znam i na koje ne mogu direktno da utičem. Ali, moje iskustvo govori da kada jedan igrač fali u kratkom periodu, onda uvek neko drugi iskoči. Vidite, Reglend nije bio faktor u prvoj utakmici, a opet su dobili. Našli su koga da bude još važniji od Reglenda".

Uoči prve utakmice, Trinkijeri je najavio meč kakav dotad nismo videli i bio je u pravu. Kakav osećaj ima pred subotnji duel?

"Uzeli smo Kup, pa smo izgubili na jednu loptu, pa u produžetku. Sad moramo da napravimo još jedan korak. Da li je to jedan skok, napad, odbrana... Sada nema 'sutra'".

Važan, možda i presudni faktor biće šut za tri poena, mada su crno-beli izgubili prvi polufinalni duel uprkos realizaciji od čak 43 odsto, rekordnoj u četiri ovosezonska derbija.

"Lopta uđe-izađe, okrugla je... Voleo bih da pogodimo, ali svaka utakmica je drugačija. U današnjoj košarci, šut za tri poena je ključ svake utakmice. Mečevi se dobijaju šutom za tri poena", naglasio je Trinkijeri.

Drugi duel polufinala biće odigran u subotu od 19 časova, uz direktan prenos na TV Arena sport.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar