Драма и пријетње самоспаљивањем

Пријетње самоспаљивањем, ватрогасци, полиција и преговарачки тим, који је преговарао са младићем који је пријетио самоспаљивањем у стану. На крају су извршиоци још једном одустали од покушаја деложације породице Петковић из стана у центру Бањалуке.

Република Српска 29.03.2019 | 17:18
Драма и пријетње самоспаљивањем
У Бањалуци поново драма приликом покушаја деложације породице Петковић. Деложација је поново одгођена, али тек након три сата преговора.

Пријетње самоспаљивањем, ватрогасци, полиција и преговарачки тим, који је преговарао са младићем који је пријетио самоспаљивањем у стану. На крају су извршиоци још једном одустали од покушаја деложације породице Петковић из стана у центру Бањалуке.

Петковићи, мајка и син, живе у стану покојног очуха и мајке Борке Петковић. Другостепеном пресудом није им дозвољен откуп.

Петковићи у стану живе од 1998. године. До сада је, са данашњом, покушано 14 деложација.

Адвокат породице Петковић поново је тражио одгоду извршења деложације, наводећи да овога пута нису добили обавјештење о деложацији.

Стан у којем Петковићи живе био је у власништву покојног очуха Борке Петковић и њене покојне мајке, а деложација треба да буде извршена по налогу Основног суда у Бањалуци.



Првостепеном пресудом Борки Петковић је дозвољен откуп стана у којем живи, али је то другостепеном поништено. Борка Петковић раније је рекла да претпоставља да је неко дао новац да овај случај заврши овако а да они остану без стана.

Борка је, иначе, жртва протеклог рата у Босни и Херцеговини, јер је логораш који је у логору провео четири године, а у стану живи са сином који је као дијете такође прошао логор и ужасе рата и данас због тога има психичке проблеме.

Након завршетка покушаја деложације Борки Петковић је позлило и није могла да даје било какве изјаве.

Уколико Петковићи буду деложирани, станом располаже Републичка дирекција за обнову и изградњу и може да га да у закуп, а касније и у откуп. Наредни покушај деложације биће обављен за мјесец дана.



( БН ТВ)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Перо

29.03.2019 16:28

Ово ми је од некуд познато. Ове сцене у Бл и РС трају 20 година. За то вријеме нас ,вајни, предсједник Скупстине РС купио себи 3(три) стана у Београду. Народе ,ста цекате? Куке и мотике у руке и напред...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миx

29.03.2019 16:29

Стварно требаш имати толико негативан и болестан склоп у глави да би могао радити као извршитељ . То је доказ да и дјаво има своје поданике на планети .... како се не плаше карме на покољења . Па има толико других занимања а они се хватају бас овог ... страшно !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фх

29.03.2019 16:30

ТО.ЈЕ.НАСИЉЕ.НАД.ЉУДИМА.ОД.СТРАНЕ.КРИМИНАЛНЕ.ВЛАСТИ..СТОП.ДЕЛОЗАЦИЈИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

29.03.2019 16:59

Стиди се дрзаво

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран

29.03.2019 17:04

Е па , да власт имало има осјецај за своје грађанине ово се небих смјело десити. Сви се данас хватају 9 јануара а људе избацују на улицу...е мој народе!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јадно ли је...

29.03.2019 17:19

Ово је слика живота који живимо, гдје су ствараоци РС-е без икаквих услова за живот, на ивици егзистенције, велики бриј РВИ и породица погинулих, без крова над главом. Поразан је овај случај, гдје самохрана мајка, логораш и ратни страдалник, годинама под притиском "патриотских институција", које им отимају кров над главом, који су наслиједили, уосталом послије више од 20 година, имају итекако станарско право. Неко се ипак "намерачио" на овај стан, јер смо као народ без икаквих права, као и овог, права на елементарни живот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цирус

29.03.2019 17:27

Тек це да крену деложације јер су ови наши владари дали дозволу и легализацију утјеривачима дугова из Сарајева.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раденко

29.03.2019 20:53

Срамота! И то је Република Српска за коју смо се борили..да би нас на улицу избацивали...да су дезертери и симпатизери СНСД-а не би их дирали..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аца

30.03.2019 20:15

Битно је причати шупље приче о 9.јануару, а грађанима нож у леђа. Пси, проклети били! Сјашите више са власти и идите с ђавлом тамо гдје и припадате!

ОДГОВОРИТЕ