Drama i prijetnje samospaljivanjem

Prijetnje samospaljivanjem, vatrogasci, policija i pregovarački tim, koji je pregovarao sa mladićem koji je prijetio samospaljivanjem u stanu. Na kraju su izvršioci još jednom odustali od pokušaja deložacije porodice Petković iz stana u centru Banjaluke.

Republika Srpska 29.03.2019 | 17:18
Drama i prijetnje samospaljivanjem
U Banjaluci ponovo drama prilikom pokušaja deložacije porodice Petković. Deložacija je ponovo odgođena, ali tek nakon tri sata pregovora.

Prijetnje samospaljivanjem, vatrogasci, policija i pregovarački tim, koji je pregovarao sa mladićem koji je prijetio samospaljivanjem u stanu. Na kraju su izvršioci još jednom odustali od pokušaja deložacije porodice Petković iz stana u centru Banjaluke.

Petkovići, majka i sin, žive u stanu pokojnog očuha i majke Borke Petković. Drugostepenom presudom nije im dozvoljen otkup.

Petkovići u stanu žive od 1998. godine. Do sada je, sa današnjom, pokušano 14 deložacija.

Advokat porodice Petković ponovo je tražio odgodu izvršenja deložacije, navodeći da ovoga puta nisu dobili obavještenje o deložaciji.

Stan u kojem Petkovići žive bio je u vlasništvu pokojnog očuha Borke Petković i njene pokojne majke, a deložacija treba da bude izvršena po nalogu Osnovnog suda u Banjaluci.



Prvostepenom presudom Borki Petković je dozvoljen otkup stana u kojem živi, ali je to drugostepenom poništeno. Borka Petković ranije je rekla da pretpostavlja da je neko dao novac da ovaj slučaj završi ovako a da oni ostanu bez stana.

Borka je, inače, žrtva proteklog rata u Bosni i Hercegovini, jer je logoraš koji je u logoru proveo četiri godine, a u stanu živi sa sinom koji je kao dijete takođe prošao logor i užase rata i danas zbog toga ima psihičke probleme.

Nakon završetka pokušaja deložacije Borki Petković je pozlilo i nije mogla da daje bilo kakve izjave.

Ukoliko Petkovići budu deložirani, stanom raspolaže Republička direkcija za obnovu i izgradnju i može da ga da u zakup, a kasnije i u otkup. Naredni pokušaj deložacije biće obavljen za mjesec dana.



( BN TV)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Pero

29.03.2019 16:28

Ovo mi je od nekud poznato. Ove scene u Bl i RS traju 20 godina. Za to vrijeme nas ,vajni, predsjednik Skupstine RS kupio sebi 3(tri) stana u Beogradu. Narode ,sta cekate? Kuke i motike u ruke i napred...

ODGOVORITE
Name

Mix

29.03.2019 16:29

Stvarno trebaš imati toliko negativan i bolestan sklop u glavi da bi mogao raditi kao izvršitelj . To je dokaz da i djavo ima svoje podanike na planeti .... kako se ne plaše karme na pokoljenja . Pa ima toliko drugih zanimanja a oni se hvataju bas ovog ... strašno !!!!

ODGOVORITE
Name

Fh

29.03.2019 16:30

TO.JE.NASILJE.NAD.LJUDIMA.OD.STRANE.KRIMINALNE.VLASTI..STOP.DELOZACIJI

ODGOVORITE
Name

bl

29.03.2019 16:59

Stidi se drzavo

ODGOVORITE
Name

Veteran

29.03.2019 17:04

E pa , da vlast imalo ima osjecaj za svoje građanine ovo se nebih smjelo desiti. Svi se danas hvataju 9 januara a ljude izbacuju na ulicu...e moj narode!!

ODGOVORITE
Name

Jadno li je...

29.03.2019 17:19

Ovo je slika života koji živimo, gdje su stvaraoci RS-e bez ikakvih uslova za život, na ivici egzistencije, veliki brij RVI i porodica poginulih, bez krova nad glavom. Porazan je ovaj slučaj, gdje samohrana majka, logoraš i ratni stradalnik, godinama pod pritiskom "patriotskih institucija", koje im otimaju krov nad glavom, koji su naslijedili, uostalom poslije više od 20 godina, imaju itekako stanarsko pravo. Neko se ipak "nameračio" na ovaj stan, jer smo kao narod bez ikakvih prava, kao i ovog, prava na elementarni život.

ODGOVORITE
Name

Cirus

29.03.2019 17:27

Tek ce da krenu deložacije jer su ovi naši vladari dali dozvolu i legalizaciju utjerivačima dugova iz Sarajeva.

ODGOVORITE
Name

Radenko

29.03.2019 20:53

Sramota! I to je Republika Srpska za koju smo se borili..da bi nas na ulicu izbacivali...da su dezerteri i simpatizeri SNSD-a ne bi ih dirali..

ODGOVORITE
Name

Aca

30.03.2019 20:15

Bitno je pričati šuplje priče o 9.januaru, a građanima nož u leđa. Psi, prokleti bili! Sjašite više sa vlasti i idite s đavlom tamo gdje i pripadate!

ODGOVORITE