Шта ће бити са Банетом Ивановићем?

Године му не могу ништа. . . ! Ускоро коначна одлука. . .

Фудбал 01.04.2019 | 22:00
Шта ће бити са Банетом Ивановићем?
Зенит је у досадашњем делу сезоне одиргао 37 утакмица у свим такмичењима, а  ниједан првотимац није иргао у свакој. Једини који су за тим из Санкт Петербурга наступили на 33 утакмице су голман Лунев и српски дефанзивац Бранислав Ивановића.

Некадашњи капитен репрезентације Србије је уједно и једини фудбалер Зенита који је ове сезоне на терену провео 3.000  минута. Није лоше за некога ко има 35 година?

Ивановићев уговор са руским клубом истиче на крају сезоне. Када је долазио из Челсија, потписао је сарадњу на две и по године. Руси су мислили да је то максимум који могу да извуку из њега, али јеИвановић на терену демантовао све скептике. Није ни близу краја и делује спремно као на врхунцу каријере. Зато је занимљиво како ће даље поступити руски клуб. Ивановић је незамењив код тренераСемака.

„Заинтересован сам за све играче који који су од помоћи екипи и који показују жељу. Године нису кључни фактор код мене. Жирков је старији од Наибулина, али је бољи и зато игра. То је мој став према фудбалу и порука осталима играчима у тиму“, рекао је Семак.  

Да ли ће Ивановићу бити продужен уговор?

„Још нисмо дошли до те тачке. Посао тренера је да тренира. Ствари око уговора ће се решавати наредне недеље у разговору са руководством клуба. У скорије време ћемо продужити уговоре са свима које желимо да задржимо. Неколицини играча истичи уговори наредног лета, а још десеторици за годину дана. Следеће недеље су заказани разговори око тога.Очекује нас огроман посао у састављању тима. Погтово с обзиром на лимит странаца“, рекао је Сергеј Семак.

Руски медији преносе да је Семак дао наговештај да жели да задржи Ивановића, али да не жели да износи чврсте ставове док се не огласи управа клуба. Ивановић је зимус имао фантатсичну понуду једног клуба из Саудијске Арабије која је износила између 6.000.000 и 8.000.000 евра по сезони. Одбио јер је желео да остане у Зениту и игра фудбал на високом нивоу. Године му не могу ништа, игра у сјајној форми, физички је невероватно спреман и Зенит ће тешко наћи боље решење за десну страну одбране.

За очекивати је да клуб из Санкт Петербурга ускоро потврди продужетак сарадње са некадашњим капитеном репрезентације Србије који је после Мундијала у Русији изгубио место у тиму Малдена Крстајићаод Антонија Рукавине и више није позиван у тим Орлова.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар