Šta će biti sa Banetom Ivanovićem?

Godine mu ne mogu ništa. . . ! Uskoro konačna odluka. . .

Fudbal 01.04.2019 | 22:00
Šta će biti sa Banetom Ivanovićem?
Zenit je u dosadašnjem delu sezone odirgao 37 utakmica u svim takmičenjima, a  nijedan prvotimac nije irgao u svakoj. Jedini koji su za tim iz Sankt Peterburga nastupili na 33 utakmice su golman Lunev i srpski defanzivac Branislav Ivanovića.

Nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije je ujedno i jedini fudbaler Zenita koji je ove sezone na terenu proveo 3.000  minuta. Nije loše za nekoga ko ima 35 godina?

Ivanovićev ugovor sa ruskim klubom ističe na kraju sezone. Kada je dolazio iz Čelsija, potpisao je saradnju na dve i po godine. Rusi su mislili da je to maksimum koji mogu da izvuku iz njega, ali jeIvanović na terenu demantovao sve skeptike. Nije ni blizu kraja i deluje spremno kao na vrhuncu karijere. Zato je zanimljivo kako će dalje postupiti ruski klub. Ivanović je nezamenjiv kod treneraSemaka.

„Zainteresovan sam za sve igrače koji koji su od pomoći ekipi i koji pokazuju želju. Godine nisu ključni faktor kod mene. Žirkov je stariji od Naibulina, ali je bolji i zato igra. To je moj stav prema fudbalu i poruka ostalima igračima u timu“, rekao je Semak.  

Da li će Ivanoviću biti produžen ugovor?

„Još nismo došli do te tačke. Posao trenera je da trenira. Stvari oko ugovora će se rešavati naredne nedelje u razgovoru sa rukovodstvom kluba. U skorije vreme ćemo produžiti ugovore sa svima koje želimo da zadržimo. Nekolicini igrača ističi ugovori narednog leta, a još desetorici za godinu dana. Sledeće nedelje su zakazani razgovori oko toga.Očekuje nas ogroman posao u sastavljanju tima. Pogtovo s obzirom na limit stranaca“, rekao je Sergej Semak.

Ruski mediji prenose da je Semak dao nagoveštaj da želi da zadrži Ivanovića, ali da ne želi da iznosi čvrste stavove dok se ne oglasi uprava kluba. Ivanović je zimus imao fantatsičnu ponudu jednog kluba iz Saudijske Arabije koja je iznosila između 6.000.000 i 8.000.000 evra po sezoni. Odbio jer je želeo da ostane u Zenitu i igra fudbal na visokom nivou. Godine mu ne mogu ništa, igra u sjajnoj formi, fizički je neverovatno spreman i Zenit će teško naći bolje rešenje za desnu stranu odbrane.

Za očekivati je da klub iz Sankt Peterburga uskoro potvrdi produžetak saradnje sa nekadašnjim kapitenom reprezentacije Srbije koji je posle Mundijala u Rusiji izgubio mesto u timu Maldena Krstajićaod Antonija Rukavine i više nije pozivan u tim Orlova.

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar