Пешић: Задовољни смо 5. мјестом пред плеј-оф ЕЛ!

Тренер кошаркаша Барселоне Светислав Пешић изјавио је после победе над Будућности да је задовољан пласманом шпанског клуба уочи плеј-офа Евролиге.

Кошарка 29.03.2019 | 17:15
Пешић: Задовољни смо 5. мјестом пред плеј-оф ЕЛ!
Шпанци су пред својим мнавијачима славили победу од 95:83, али треба рећи да је екипа Јасмина Репеше пружила прилично добар отпор.

Будућност је у већем делу сусрета била равноправан противник да би Барселона бољом игром у финишу стигла до заслужене победе.

"Да, задовољни смо петом позицијом. Ми смо Барселона, напредовали смо у односу на почетак сезоне. Требало нам је времена да се поједини играчи интергришу у тим и наш систем игре. Можда нисмо играли добро на почетку такмичења, то је разлог што нисмо победили у појединим мечевима које смо једноставно морали да добијемо", рекао је Пешић.

Српски стручњак је похвалио игру у одбрани посебно у моментима када се меч ломио.

"У другом полувремену смо поправили игру у одбрани, имали смо довољно енергије и концентрације да забележимо победу. Сваки тим који дође у нашу дворану има посебан мотив да се докаже тако да ако не играте активну одбрану, можете имати проблема да добијете утакмицу. Ситуација сада је позитивна, свако у тиму зна своју улогу и шта је потребно да би напредовао", додао је Пешић.

Он је похвалио и Адама Хангу.

"Имао је здравствених проблема, али одиграо је меч сасвим солидно и задовољан сам како је играо. Он је веома важан играч за наш тим", закључио је српски тренер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар