Pešić: Zadovoljni smo 5. mjestom pred plej-of EL!

Trener košarkaša Barselone Svetislav Pešić izjavio je posle pobede nad Budućnosti da je zadovoljan plasmanom španskog kluba uoči plej-ofa Evrolige.

Košarka 29.03.2019 | 17:15
Pešić: Zadovoljni smo 5. mjestom pred plej-of EL!
Španci su pred svojim mnavijačima slavili pobedu od 95:83, ali treba reći da je ekipa Jasmina Repeše pružila prilično dobar otpor.

Budućnost je u većem delu susreta bila ravnopravan protivnik da bi Barselona boljom igrom u finišu stigla do zaslužene pobede.

"Da, zadovoljni smo petom pozicijom. Mi smo Barselona, napredovali smo u odnosu na početak sezone. Trebalo nam je vremena da se pojedini igrači intergrišu u tim i naš sistem igre. Možda nismo igrali dobro na početku takmičenja, to je razlog što nismo pobedili u pojedinim mečevima koje smo jednostavno morali da dobijemo", rekao je Pešić.

Srpski stručnjak je pohvalio igru u odbrani posebno u momentima kada se meč lomio.

"U drugom poluvremenu smo popravili igru u odbrani, imali smo dovoljno energije i koncentracije da zabeležimo pobedu. Svaki tim koji dođe u našu dvoranu ima poseban motiv da se dokaže tako da ako ne igrate aktivnu odbranu, možete imati problema da dobijete utakmicu. Situacija sada je pozitivna, svako u timu zna svoju ulogu i šta je potrebno da bi napredovao", dodao je Pešić.

On je pohvalio i Adama Hangu.

"Imao je zdravstvenih problema, ali odigrao je meč sasvim solidno i zadovoljan sam kako je igrao. On je veoma važan igrač za naš tim", zaključio je srpski trener.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar