Видео: Ђинобилијев дрес повучен!

Ману каже "имао сам најбоље карте"! Сан Антонио одавно није видео такву свечаност на једном мечу. После победе над Кливлендом од 116:110 клуб је повукао дрес Мануа Ђинобилија са бројем 20.  Грациас Ману: Сан Антонио повукао дрес Ђинобилија. . . Заслужио је. . .

Кошарка 29.03.2019 | 22:15
Видео: Ђинобилијев дрес повучен!
Аргентинац, који је напунио 41 годину целу НБА каријеру посветио је Тексашанима са којима је освојио четири шампионска прстена.

Популарни Ману је пуниг 16 сезона провео у дресу Сан Антонија са којим је био шампион 2003, 2005, 2007. и 2014. године.

Аргентинац је такође два пута играо на Ол Стару (2005, 2011), а у каријери је био и шампион Евролиге 2001. године, има злато са Олимпијских игара и сребро са Светског првенства 2002. године у Индијанаполису, када је наша земља успела да стигне на кров света.

У "АТ&Т" центру, по завршетку меча, церемонија повлачења дрес трајала је пуних 25 минута. Мало је било оних који нису пустили понеку сузу, а и сам Ђионобили је био веома инспирисан говорник.

"Кажем вам, ја сам истински срећник. Подељене су ми невероватне карте. На мени је било само да их добро одиграм. То је било све што је требало да урадим", сликовито је описао свој пут са Тексашанима аргентински кошаркаш.

Рекао је да ће увек памтити моменат када је први пут заиграо за Сан Антонио.

"Први пут када сам изашао на терен и када сам чуо како навијате и скандирате моје име, имао сам осећај да ћу да полетим", рекао је Ману.



Тренер Сан Антонија Грег Поповић је признао једну интересантну ствар.

"Верујте, нисам псовао док њега нисам упознао! Ми смо такав клуб, сви смо били потребни једни другима. Да није било Мануа, не бисмо ништа ни освојили. Све се то догодило захваљујући њему. Био је одважан, дивљи, и радио је ствари захваљујући којима смо побеђивали. С времена на време је тестирао моје стрпљење, али временом сам схватио да ће нам дати много више ако га једноставно пустим да игра. Нису му били потребни моји савети. Био је ситан, мршави момак који би се залетао на много јаче од себе. Падао би и устајао", описао је Поповић Ђинобилија.

Бивши кошаркаш Сан Антонија Тони Паркер такође је говорио о колеги из шампионских дана.

"По мени, он је дефиниција кошарке Сан Антонија једноставно јер никада није имао изражен его", додао је Паркер.

Ману Ђинобили је постао девети кошаркаш у историји Сан Антонија коме је повучен дрес са чувеним бројем 20 на леђима.

Аргентинац има 41 годиу, а целу НБА каријеру је провео у редовима клуба из Тексаса. Довољно је само рећи да је освојио четири шампионата пре него што је последњег лета одлучио да стави тачку.

Била је то емотивна церемонија у АТ&Т центру, а ту су наравно били присутни и његови сарадници и пријатељи који су га пратили током скоро целе каријере. Били су ту Тони Паркер, Грег Попович и Тим Данкан који су између осталих говорили о Ђинобилијевој каријери.

Аргентинац је носио дрес Сан Антонија од 2002. до 2018. године. Био је првак НБА лиге 2003, 2005, 2007. и 2014. године. Два пута је играо на Ол Стару (2005, 2011), а у каријери је био и шампион Евролиге 2001. године. Такође, има злато и са Олимпијских игара... И сребро са Светског првенства 2002. године када је наша земља била првак света.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар