Video: Đinobilijev dres povučen!

Manu kaže "imao sam najbolje karte"! San Antonio odavno nije video takvu svečanost na jednom meču. Posle pobede nad Klivlendom od 116:110 klub je povukao dres Manua Đinobilija sa brojem 20.  Gracias Manu: San Antonio povukao dres Đinobilija. . . Zaslužio je. . .

Košarka 29.03.2019 | 22:15
Video: Đinobilijev dres povučen!
Argentinac, koji je napunio 41 godinu celu NBA karijeru posvetio je Teksašanima sa kojima je osvojio četiri šampionska prstena.

Popularni Manu je punig 16 sezona proveo u dresu San Antonija sa kojim je bio šampion 2003, 2005, 2007. i 2014. godine.

Argentinac je takođe dva puta igrao na Ol Staru (2005, 2011), a u karijeri je bio i šampion Evrolige 2001. godine, ima zlato sa Olimpijskih igara i srebro sa Svetskog prvenstva 2002. godine u Indijanapolisu, kada je naša zemlja uspela da stigne na krov sveta.

U "AT&T" centru, po završetku meča, ceremonija povlačenja dres trajala je punih 25 minuta. Malo je bilo onih koji nisu pustili poneku suzu, a i sam Đionobili je bio veoma inspirisan govornik.

"Kažem vam, ja sam istinski srećnik. Podeljene su mi neverovatne karte. Na meni je bilo samo da ih dobro odigram. To je bilo sve što je trebalo da uradim", slikovito je opisao svoj put sa Teksašanima argentinski košarkaš.

Rekao je da će uvek pamtiti momenat kada je prvi put zaigrao za San Antonio.

"Prvi put kada sam izašao na teren i kada sam čuo kako navijate i skandirate moje ime, imao sam osećaj da ću da poletim", rekao je Manu.



Trener San Antonija Greg Popović je priznao jednu interesantnu stvar.

"Verujte, nisam psovao dok njega nisam upoznao! Mi smo takav klub, svi smo bili potrebni jedni drugima. Da nije bilo Manua, ne bismo ništa ni osvojili. Sve se to dogodilo zahvaljujući njemu. Bio je odvažan, divlji, i radio je stvari zahvaljujući kojima smo pobeđivali. S vremena na vreme je testirao moje strpljenje, ali vremenom sam shvatio da će nam dati mnogo više ako ga jednostavno pustim da igra. Nisu mu bili potrebni moji saveti. Bio je sitan, mršavi momak koji bi se zaletao na mnogo jače od sebe. Padao bi i ustajao", opisao je Popović Đinobilija.

Bivši košarkaš San Antonija Toni Parker takođe je govorio o kolegi iz šampionskih dana.

"Po meni, on je definicija košarke San Antonija jednostavno jer nikada nije imao izražen ego", dodao je Parker.

Manu Đinobili je postao deveti košarkaš u istoriji San Antonija kome je povučen dres sa čuvenim brojem 20 na leđima.

Argentinac ima 41 godiu, a celu NBA karijeru je proveo u redovima kluba iz Teksasa. Dovoljno je samo reći da je osvojio četiri šampionata pre nego što je poslednjeg leta odlučio da stavi tačku.

Bila je to emotivna ceremonija u AT&T centru, a tu su naravno bili prisutni i njegovi saradnici i prijatelji koji su ga pratili tokom skoro cele karijere. Bili su tu Toni Parker, Greg Popovič i Tim Dankan koji su između ostalih govorili o Đinobilijevoj karijeri.

Argentinac je nosio dres San Antonija od 2002. do 2018. godine. Bio je prvak NBA lige 2003, 2005, 2007. i 2014. godine. Dva puta je igrao na Ol Staru (2005, 2011), a u karijeri je bio i šampion Evrolige 2001. godine. Takođe, ima zlato i sa Olimpijskih igara... I srebro sa Svetskog prvenstva 2002. godine kada je naša zemlja bila prvak sveta.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar