''Меси са Дрине'': ЛШ је приоритет!

Српски репрезентативац и везиста четвртопласираног тима Шпаније открио нам је шта га је то привукло у предграђе Мадрида и какве су даље амбиције клуба који је ове сезоне апсолутни хит Примере.

Фудбал 29.03.2019 | 21:50
''Меси са Дрине'': ЛШ је приоритет!
Јунак финалне утакмице Светског првенства за играче до 20 година, 2015. године, чијим је поготком у продужетку Србија савладала Бразил 2:1 - Немања Максимовић - ове сезоне коначно је почео да испуњава сав потенцијал наговештен у тинејџерским данима. 

После одласка из Црвене звезде када је био на прагу првог тима није се снашао у Верони, па је прешао у Домжале, а потом из Словеније отишао у Казахстан.

У дресу Астане се афирмисао, освојио две титуле и осетио дражи играња у Лиги шампиона и Лиги Европе. Био је један од главних играча у екипи и показао да је сазрео за много веће изазове. 

Лета 2017, као 22-годишњак прешао је у Валенсију, али није све ишло као што је замислио. За клуб са "Местаље" прошле сезоне уписао је 21 наступ и на терену провео 1004 минута, што му дође на то да је просечно играо тек нешто више од једног полувремена.

Био је то повод за нову промену средине и долазак у Хетафе.

"Имао сам тежак период пре доласка у Хетафе. Нисам играо шест месеци у Астани, па после првих шест месеци у Валенсији. Тек других шест месеци ми се мало повећала минутажа... Имао сам доста понуда прошлог лета, али не бих причао о именима. Могу само да кажем да су углавном биле екипе из Шпаније. Изабрао сам Хетафе јер ми се свидео стил игре који форсира тренер Бордалас. Много сам причао са њим и спортским директором пре него што сам донео одлуку, а испоставило се да је то био најбољи потез за мене", задовољно је констатовао Максимовић у разговору за МОНДО.

И заиста, донео је сјајну одлуку.

Хетафе игра своју најбољу сезону икада у Примери. На 10 кола до краја клуб из предграђа Мадрида налази се на четвртом месту које води ДИРЕКТНО у Лигу шампиона. Досад, су "плави" играли у групној фази УЕФА купа (2007/08) и Лиге Европе (2010/11).

"Играмо сезону из снова, али не размишљамо много о том четвртом месту. Има још 10 утакмица до краја и свакој ћемо приступити као да је неко финале, па ћемо видети где ћемо на крају завршити", не жели млади везиста да пада у еуфорију.

Подршка у предграђу Мадрида, ипак, не изостаје.

"Атмосфера у граду је супер, ми смо мали клуб у поређењу са Реалом и Атлетиком, али имамо лепу и верну подршку".

Многима који прате шпански фудбал не допада се Хетафеов стил игре. Пореде га са Атлетико Мадридом и сматрају да не игра леп фудбал. 

"На почетку су многи говорили да играмо прљаво, да намерно трошимо време, али како је време одмицало, свима смо показали да имамо квалитет. Специфичним стилом игре дошли смо до добрих резултата. Ми смо екипа која нема много лопту у свом поседу, али играмо добар висок пресинг и када узмемо лопту трудимо се да што пре завршимо акцију", свестан је Максимовић да екипа не би била тако високо пласирана на табели да нема квалитет.

Највеће заслуге за тренутни успех, репрезентативац Србије приписује 55-годишњем тренеру Хосеу Бордаласу.

"Тренер Бордалас је стварно специфичан. Много сам научио од њега и захвалан сам му на томе. Велики акценат му је на физичкој спреми играча и баш инсистира на томе. У почетку ми је то било мало чудно, али сам се навикао и, што је најбитније, створио је од нас екипу од 25 играча који су у сваком тренутку спремни да помогну, било да играју пет минута или целу утакмицу. Створио је одличну атмосферу у тиму и то је најважније".

Максимовић тренутно ужива и не жели да гледа унапред. Свестан је да клуб као што је Хетафе не може да даје велика обећања.

"Хетафе је добро организован клуб, који жели сваке сезоне да направи добар резултат, али нереално би било очекивати да редовно игра међународна такмичења. У Шпанији има много клубова са већим буџетом него што је наш. Ове године смо добро кренули, идемо полако, желимо да направимо што већи успех, а онда ћемо видети како ће се клуб понашати у прелазном року и од тога правити планове за следећу сезону", објективан је млади везиста.

У осврту на састав екипе, он истиче да је тим формиран тако да он не осећа тензију...

"Имамо спој младости и искуства, направљен је добар баланс, тако да ја као један од најмлађих у тиму заиста не осећам било какав притисак". 

Искусни Фламини је дошао зимус...

"Он је играч са великим искуством и много нам помаже и на терену и ван њега. Од њега може много тога да се научи не само о фудбалу, него и о животу".

Да ли је посебно мотивисан против Валенсије?

"Нисам имао посебан мотив у утакмицама са њима. То што је било - било је. Најбитније је оно што је данас, тако да сам концентрисан на Хетафе и желим да што боље завршимо сезону".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар