''Mesi sa Drine'': LŠ je prioritet!

Srpski reprezentativac i vezista četvrtoplasiranog tima Španije otkrio nam je šta ga je to privuklo u predgrađe Madrida i kakve su dalje ambicije kluba koji je ove sezone apsolutni hit Primere.

Fudbal 29.03.2019 | 21:50
''Mesi sa Drine'': LŠ je prioritet!
Junak finalne utakmice Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina, 2015. godine, čijim je pogotkom u produžetku Srbija savladala Brazil 2:1 - Nemanja Maksimović - ove sezone konačno je počeo da ispunjava sav potencijal nagovešten u tinejdžerskim danima. 

Posle odlaska iz Crvene zvezde kada je bio na pragu prvog tima nije se snašao u Veroni, pa je prešao u Domžale, a potom iz Slovenije otišao u Kazahstan.

U dresu Astane se afirmisao, osvojio dve titule i osetio draži igranja u Ligi šampiona i Ligi Evrope. Bio je jedan od glavnih igrača u ekipi i pokazao da je sazreo za mnogo veće izazove. 

Leta 2017, kao 22-godišnjak prešao je u Valensiju, ali nije sve išlo kao što je zamislio. Za klub sa "Mestalje" prošle sezone upisao je 21 nastup i na terenu proveo 1004 minuta, što mu dođe na to da je prosečno igrao tek nešto više od jednog poluvremena.

Bio je to povod za novu promenu sredine i dolazak u Hetafe.

"Imao sam težak period pre dolaska u Hetafe. Nisam igrao šest meseci u Astani, pa posle prvih šest meseci u Valensiji. Tek drugih šest meseci mi se malo povećala minutaža... Imao sam dosta ponuda prošlog leta, ali ne bih pričao o imenima. Mogu samo da kažem da su uglavnom bile ekipe iz Španije. Izabrao sam Hetafe jer mi se svideo stil igre koji forsira trener Bordalas. Mnogo sam pričao sa njim i sportskim direktorom pre nego što sam doneo odluku, a ispostavilo se da je to bio najbolji potez za mene", zadovoljno je konstatovao Maksimović u razgovoru za MONDO.

I zaista, doneo je sjajnu odluku.

Hetafe igra svoju najbolju sezonu ikada u Primeri. Na 10 kola do kraja klub iz predgrađa Madrida nalazi se na četvrtom mestu koje vodi DIREKTNO u Ligu šampiona. Dosad, su "plavi" igrali u grupnoj fazi UEFA kupa (2007/08) i Lige Evrope (2010/11).

"Igramo sezonu iz snova, ali ne razmišljamo mnogo o tom četvrtom mestu. Ima još 10 utakmica do kraja i svakoj ćemo pristupiti kao da je neko finale, pa ćemo videti gde ćemo na kraju završiti", ne želi mladi vezista da pada u euforiju.

Podrška u predgrađu Madrida, ipak, ne izostaje.

"Atmosfera u gradu je super, mi smo mali klub u poređenju sa Realom i Atletikom, ali imamo lepu i vernu podršku".

Mnogima koji prate španski fudbal ne dopada se Hetafeov stil igre. Porede ga sa Atletiko Madridom i smatraju da ne igra lep fudbal. 

"Na početku su mnogi govorili da igramo prljavo, da namerno trošimo vreme, ali kako je vreme odmicalo, svima smo pokazali da imamo kvalitet. Specifičnim stilom igre došli smo do dobrih rezultata. Mi smo ekipa koja nema mnogo loptu u svom posedu, ali igramo dobar visok presing i kada uzmemo loptu trudimo se da što pre završimo akciju", svestan je Maksimović da ekipa ne bi bila tako visoko plasirana na tabeli da nema kvalitet.

Najveće zasluge za trenutni uspeh, reprezentativac Srbije pripisuje 55-godišnjem treneru Hoseu Bordalasu.

"Trener Bordalas je stvarno specifičan. Mnogo sam naučio od njega i zahvalan sam mu na tome. Veliki akcenat mu je na fizičkoj spremi igrača i baš insistira na tome. U početku mi je to bilo malo čudno, ali sam se navikao i, što je najbitnije, stvorio je od nas ekipu od 25 igrača koji su u svakom trenutku spremni da pomognu, bilo da igraju pet minuta ili celu utakmicu. Stvorio je odličnu atmosferu u timu i to je najvažnije".

Maksimović trenutno uživa i ne želi da gleda unapred. Svestan je da klub kao što je Hetafe ne može da daje velika obećanja.

"Hetafe je dobro organizovan klub, koji želi svake sezone da napravi dobar rezultat, ali nerealno bi bilo očekivati da redovno igra međunarodna takmičenja. U Španiji ima mnogo klubova sa većim budžetom nego što je naš. Ove godine smo dobro krenuli, idemo polako, želimo da napravimo što veći uspeh, a onda ćemo videti kako će se klub ponašati u prelaznom roku i od toga praviti planove za sledeću sezonu", objektivan je mladi vezista.

U osvrtu na sastav ekipe, on ističe da je tim formiran tako da on ne oseća tenziju...

"Imamo spoj mladosti i iskustva, napravljen je dobar balans, tako da ja kao jedan od najmlađih u timu zaista ne osećam bilo kakav pritisak". 

Iskusni Flamini je došao zimus...

"On je igrač sa velikim iskustvom i mnogo nam pomaže i na terenu i van njega. Od njega može mnogo toga da se nauči ne samo o fudbalu, nego i o životu".

Da li je posebno motivisan protiv Valensije?

"Nisam imao poseban motiv u utakmicama sa njima. To što je bilo - bilo je. Najbitnije je ono što je danas, tako da sam koncentrisan na Hetafe i želim da što bolje završimo sezonu".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar