Путинов таст стигао у Србију

Један од најмоћнијих бизнисмена у Русији Марат Кабајев (57) био је гост Исламске заједнице Србије, где су договорени милионски пословни подухвати наших фирми са југа Србије и компанија са азијског тржишта.

 

Свијет 29.03.2019 | 09:37
Путинов таст стигао у Србију
Међународнаа асоцијација Исламског бизниса (МАИБ), на чијем челу је управо Кабајев, у разговору са нашим привредницима показао је велико интересовање за инвестиције у области текстилства, грађевине и производње намештаја.

Са потенцијалима које Србија пружа страним инвеститорима госта је упознао београдски муфтија Мустафа Јусуфспахић, који каже да ће управо ови пословни подухвати знатно допринети порасту извоза.

- Тржиште у бившим совјетским земљама је огромно и пружа велику перспективу за домаће произвођаче када је реч о извозу робе. Ово је тек прва посета Кабајева нашој заједници, а након наше узвратне посете, која је заказана за 24. април, верујемо да ће то резултирати конкретним инвестицијама у нашој земљи, као и повезивањем наших компанија са компанијама из Русије и осталих совјетских држава – каже муфтија Јусуфспахић, који је поздравио оснивање представништва МАИБ у Србији, на чије чело је постављен Јакуб Лековић.

Марат Кабајев је један од кључних људи међу 30 милиона руских муслимана, који црпи утицај из бројних послова које обавља у руској престоници и који свој утицај и послове увелико шири далеко ван граница Русије. Осим што је створио удружење руских муслиманских пословних људи, познат је и као бивши фудбалер и тренер који је играо и за репрезентацију тадашњег СССР-а. Кабајев је близак пријатељ Владимира Путина.

Наиме, јавности је Кабајев посебно занимљив управо због тога што је отац Алине Кабајеве, која је наводно, више од десет година у блиској вези са Владимиром Путином. Међутим, Алина је била звезда и пре везе са Путином. Са 15 година је постала првакиња Европе у гимнастици, и тако ушла у Гинисову књигу рекорда. Спортом је престала да се бави 2007 године, а након тога запловила је водама шоу-бизниса. Снимала је филмове, рекламе, а исте године постала је и чланица Путинове Уједињене Русије и ушла у парламент Русије.

Тако је и упознала Путина, са којим је врло брзо постала и интимна. Откад је Кабајева виђена неколико пута како носи наводни веренички прстен, на друштвеним мрежама се спекулише и да се пар венчао.

Иначе, Путин се развео од прве жене Људмиле 2014. године. Исте године Алина је постала председница управног одбора “Националне медијске групе”, моћног холдинга чији се приходи мере милионима долара. Та група под контролом држи портале, телевизијске и продуцентске куће и друге медије.

(Српски Телеграф/Ало) 

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

велико постење

29.03.2019 08:46

ислам је створијо свакако рус сергеј колаценко зато и долази руски исламски форум бизнис

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

29.03.2019 08:50

Да да,и ста реци,ниста.30 милиона муслимана у Русији и ви срби несто против муслимана,ма немате сансе,остављени сте и заборављени.Видите како се послови склапају а ви и даље останите мали Руси.Мој савјет вам је да се ријесите политике Додига и да престанете мрзити и радити против Босњака било би вам а и свима боље.Откаците се вец једном од Додига и оног камењара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре БЛ

29.03.2019 09:18

страх и само вас страх прогони, видис ти која је тема у овом тексту,АЛИ сваком босњи у глави је усадјен страх од срба, није дзабе а изгледа и оправдано.Љепи Тито, зато је он вас као мисеве потро, и то са разлогом

Name

Ре БЛ

29.03.2019 09:31

Ниси ти баш нешто упућен. Баца те твоја глупост. Ко кога мрзи муфлончино.

Name

ре ре БЛ

29.03.2019 10:51

Кога је Тито потро? Ако мислис на цетнике онда си у праву,и то са разлогом.

Name

Ре БЛ

30.03.2019 09:18

Ко о цему ви о Србима , вуку вас коријени , зна се од кога сте настали. Цак цам се и бабо Изетбеговиц представљао као Српски Муслиман из БИХ за вријеме YУ.

Name

блбл

29.03.2019 09:04

Путин старији од Кабајева а забавља се са његовом церком.?

ОДГОВОРИТЕ
Name

БГ

29.03.2019 09:12

То је то,у договору са Русијом Турска преузима Балкан а ти рудоња се и даље састај по ходнику и трибинамама и доцекуј оне мопедисте и даље се кур*и а у ствари обицна си љуштура.

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

29.03.2019 09:49

Олигарх не бизнисмен.. олигарх.. капиталист пребогати... дао Гог да у БиХ никад не дође..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Ре Бл

29.03.2019 11:15

Знао сам да постоје разне врсте и нивои будала,а ти спадаш у категорију немјерљивих ботова.Незнам шта ти значи и што ти треба овакав коментар.Бошњаци,без озира на ЈНА и њено оружје нису побјегли.Мало памети би ти требало да схватиш да нема ЈНА и нема оружја,а можда је инат остао.Будало једна.Коме треба то што из гузице збориш.Остави Додика и окрени се ономе од чега би могао поштено живјети и ти и ја и генерације послије нас.Зар мислиш да можеш сретно живјети крај унесрећрног комшије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Странац

29.03.2019 13:27

Сада ми је мало јасније зашто је са два средња прста правио мозаик у храму Светог Саве. Жртвовали су једну срећу и младост ради болесног мозга старца који је оставио своју породицу али је будалама симбол православља,побожности да би дугорочно појели Русију. Аферим

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

29.03.2019 21:01

Ради 100грама меса су многа царства падала.....?