Putinov tast stigao u Srbiju

Jedan od najmoćnijih biznismena u Rusiji Marat Kabajev (57) bio je gost Islamske zajednice Srbije, gde su dogovoreni milionski poslovni poduhvati naših firmi sa juga Srbije i kompanija sa azijskog tržišta.

 

Svijet 29.03.2019 | 09:37
Putinov tast stigao u Srbiju
Međunarodnaa asocijacija Islamskog biznisa (MAIB), na čijem čelu je upravo Kabajev, u razgovoru sa našim privrednicima pokazao je veliko interesovanje za investicije u oblasti tekstilstva, građevine i proizvodnje nameštaja.

Sa potencijalima koje Srbija pruža stranim investitorima gosta je upoznao beogradski muftija Mustafa Jusufspahić, koji kaže da će upravo ovi poslovni poduhvati znatno doprineti porastu izvoza.

- Tržište u bivšim sovjetskim zemljama je ogromno i pruža veliku perspektivu za domaće proizvođače kada je reč o izvozu robe. Ovo je tek prva poseta Kabajeva našoj zajednici, a nakon naše uzvratne posete, koja je zakazana za 24. april, verujemo da će to rezultirati konkretnim investicijama u našoj zemlji, kao i povezivanjem naših kompanija sa kompanijama iz Rusije i ostalih sovjetskih država – kaže muftija Jusufspahić, koji je pozdravio osnivanje predstavništva MAIB u Srbiji, na čije čelo je postavljen Jakub Leković.

Marat Kabajev je jedan od ključnih ljudi među 30 miliona ruskih muslimana, koji crpi uticaj iz brojnih poslova koje obavlja u ruskoj prestonici i koji svoj uticaj i poslove uveliko širi daleko van granica Rusije. Osim što je stvorio udruženje ruskih muslimanskih poslovnih ljudi, poznat je i kao bivši fudbaler i trener koji je igrao i za reprezentaciju tadašnjeg SSSR-a. Kabajev je blizak prijatelj Vladimira Putina.

Naime, javnosti je Kabajev posebno zanimljiv upravo zbog toga što je otac Aline Kabajeve, koja je navodno, više od deset godina u bliskoj vezi sa Vladimirom Putinom. Međutim, Alina je bila zvezda i pre veze sa Putinom. Sa 15 godina je postala prvakinja Evrope u gimnastici, i tako ušla u Ginisovu knjigu rekorda. Sportom je prestala da se bavi 2007 godine, a nakon toga zaplovila je vodama šou-biznisa. Snimala je filmove, reklame, a iste godine postala je i članica Putinove Ujedinjene Rusije i ušla u parlament Rusije.

Tako je i upoznala Putina, sa kojim je vrlo brzo postala i intimna. Otkad je Kabajeva viđena nekoliko puta kako nosi navodni verenički prsten, na društvenim mrežama se spekuliše i da se par venčao.

Inače, Putin se razveo od prve žene Ljudmile 2014. godine. Iste godine Alina je postala predsednica upravnog odbora “Nacionalne medijske grupe”, moćnog holdinga čiji se prihodi mere milionima dolara. Ta grupa pod kontrolom drži portale, televizijske i producentske kuće i druge medije.

(Srpski Telegraf/Alo) 

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

veliko postenje

29.03.2019 08:46

islam je stvorijo svakako rus sergej kolacenko zato i dolazi ruski islamski forum biznis

ODGOVORITE
Name

BL

29.03.2019 08:50

Da da,i sta reci,nista.30 miliona muslimana u Rusiji i vi srbi nesto protiv muslimana,ma nemate sanse,ostavljeni ste i zaboravljeni.Vidite kako se poslovi sklapaju a vi i dalje ostanite mali Rusi.Moj savjet vam je da se rijesite politike Dodiga i da prestanete mrziti i raditi protiv Bosnjaka bilo bi vam a i svima bolje.Otkacite se vec jednom od Dodiga i onog kamenjara.

ODGOVORITE
Name

re BL

29.03.2019 09:18

strah i samo vas strah progoni, vidis ti koja je tema u ovom tekstu,ALI svakom bosnji u glavi je usadjen strah od srba, nije dzabe a izgleda i opravdano.Ljepi Tito, zato je on vas kao miseve potro, i to sa razlogom

Name

Re BL

29.03.2019 09:31

Nisi ti baš nešto upućen. Baca te tvoja glupost. Ko koga mrzi muflončino.

Name

re re BL

29.03.2019 10:51

Koga je Tito potro? Ako mislis na cetnike onda si u pravu,i to sa razlogom.

Name

Re BL

30.03.2019 09:18

Ko o cemu vi o Srbima , vuku vas korijeni , zna se od koga ste nastali. Cak cam se i babo Izetbegovic predstavljao kao Srpski Musliman iz BIH za vrijeme YU.

Name

blbl

29.03.2019 09:04

Putin stariji od Kabajeva a zabavlja se sa njegovom cerkom.?

ODGOVORITE
Name

BG

29.03.2019 09:12

To je to,u dogovoru sa Rusijom Turska preuzima Balkan a ti rudonja se i dalje sastaj po hodniku i tribinamama i docekuj one mopediste i dalje se kur*i a u stvari obicna si ljuštura.

ODGOVORITE
Name

izraelac

29.03.2019 09:49

Oligarh ne biznismen.. oligarh.. kapitalist prebogati... dao Gog da u BiH nikad ne dođe..

ODGOVORITE
Name

Re Re Bl

29.03.2019 11:15

Znao sam da postoje razne vrste i nivoi budala,a ti spadaš u kategoriju nemjerljivih botova.Neznam šta ti znači i što ti treba ovakav komentar.Bošnjaci,bez ozira na JNA i njeno oružje nisu pobjegli.Malo pameti bi ti trebalo da shvatiš da nema JNA i nema oružja,a možda je inat ostao.Budalo jedna.Kome treba to što iz guzice zboriš.Ostavi Dodika i okreni se onome od čega bi mogao pošteno živjeti i ti i ja i generacije poslije nas.Zar misliš da možeš sretno živjeti kraj unesrećrnog komšije.

ODGOVORITE
Name

Странац

29.03.2019 13:27

Сада ми је мало јасније зашто је са два средња прста правио мозаик у храму Светог Саве. Жртвовали су једну срећу и младост ради болесног мозга старца који је оставио своју породицу али је будалама симбол православља,побожности да би дугорочно појели Русију. Аферим

ODGOVORITE
Name

re

29.03.2019 21:01

Radi 100grama mesa su mnoga carstva padala.....?