Како је полицајац унио четири пива?!

На видјело излазе нови детаљи скандала који потреса Граничну полицију (ГП) БиХ. Сазнаје се да су наређени детаљна истрага и саслушање на десетине особа како би било утврђено како је гранични полицајац Елведин Јусић пијан у авиону “Аустриан Аирлинеса” на лету за Беч напао стјуардесу, коју је ухватио за стражњицу и вријеђао, те умало изазвао и тучу.

Босна и Херцеговина 28.03.2019 | 21:09
Како је полицајац унио четири пива?!
Уз то што је тешко нарушио углед институције за коју ради, али и државе, Јусић је довео у питање комплетну операцију изручења Драгана Гудураша из Будимпеште у Сарајево.

Гудураш је особа коју тражи Окружни суд у Приједору због више тешких крађа, а ухапшен је недавно у Мађарској.

Ово је први случај у историји ГПБиХ да је један полицијски службеник починио овако груб прекршај.

Истражује се и одговорност челника Јединице Граничне полиције на Међународном аеродрому Сарајево Муниба Чорбића, те шефа Одсјека за међународну сарадњу Емира Тановића.

Сазнаје се да је Јусић већ раније имао проблеме с алкохолом, али да је упркос томе, одлуком Чорбића, послан на извршење екстрадиције. Утврђује се како је уопште могуће да је у авион унио четири пива.

– Два су му одузели, због чега је и направио инцидент – речено је из Граничне полиције.

Али, спорно је и то зашто је донесена одлука о наставку екстрадиције, иако је пилот у Бечу одбио да Гудураш уђе у авион без два пратиоца, с обзиром на нарушавање безбједносних процедура.

– Умјесто да се све стопира и екстрадиција пролонгира, одлуком челника Јединице с Аеродрома Сарајево, у Беч је послан други полицајац, а Јусић се вратио о свом трошку авионом у Сарајево. За то вријеме, граничар Невенко Мотика остао је сам с Гудурашем, што је огроман безбједносни ризик био – каже саговорник Аваза.

Чорбић без коментара

Аваз је покушао јуче ступити у контакт с Јусићем, али им је речено да он без одобрења челништва ГПБиХ не може давати изјаве. Званично, против њега је покренут поступак.

Директор Јединице на Аеродрому Чорбић изјавио је да нема коментара и да, такође, није овлаштен да даје било какве изјаве.

(Аваз)

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Страх

28.03.2019 20:18

Цовјек је имо страх од лета.Опустио се а стујардеса да није имала добру стразњицу и изазвала га он никад то небих урадио.пуно добар момак

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.03.2019 22:25

Овдје има одговорности и сефа, односно главног у ДГС за операције....а не само овог полицајца....сеф слузбе за операције је одговоран због оваквих и слицних пропуста..

Name

Коке

29.03.2019 07:44

Сеф за операције му рекао да се напије и да за дупе хвата стјуардесу?! Мора да теби није чин додељен у посљедње вријеме у ГП БиХ.

Name

Еx

29.03.2019 09:59

Доказ да се људи запосљавају преко везе и са купљеним дипломама. Назалост у свим институцијама вецина је таквих. Зато паметни напустају БиХ.

Name

мостарац

30.03.2019 11:51

За Коке: Наравно да му шеф за операције није рекао да то ради, али ако у тексту пише да је овај и прије имао проблема са алкохолом, шеф је то морао знати. Требао је некога дрогог да пошаље на задатак. Шефов посао је да одабере најбоље људе за одређени задатак.

Name

гринго

28.03.2019 20:27

Доказ на којем су стадију институције и агенције на нивоу БиХ и какви кадрови тамо раде и руководе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дост в

28.03.2019 20:50

Отпустис једног другог трецег цетвртог ....... па да видис како це добри бити. Полицајце не примају у ЕУ па да могу отици и наци други посао.

Name

гуз

28.03.2019 23:09

Имас право,кад видис да је Додик предсједник онда је свима јасно каква је дрзава.

Name

Аа

29.03.2019 05:33

Немој мислити да су иста боље и у Републици Српској

Name

Ре гринго

29.03.2019 07:30

Брате све си у праву само сто је јос и горе

Name

Ништа ново

29.03.2019 11:36

Типична сарајевска калија.Такве су запослили по свим институцијама

Name

мерцедес

28.03.2019 20:30

е па господин као полицајац осрамоти цијелу босну због алкохола у затвор са њим

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

29.03.2019 06:21

Били мајмуни, варваризам, комунизам, а сад је на сцени КРЕТЕНИЗАМ... ПС. Нису само криви полицајци, као у овом случају, свакаквих кретена је напримано, проблем су још већи кретени а то су њихови претпостављени, који незнају ни колико је 2+2, једино у чему су добри то је у лактању. Част изузецима, али они не могу доћи до изражаја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

29.03.2019 06:22

Већег задовољства а мање штете. А Батагон, бато мој!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

29.03.2019 06:51

Скините тог идиота спосла и сњим на суд . Какви наши гранични полицајци поједини ни чобанима нису равни какво ружно понашање имају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Третман

29.03.2019 06:52

Јад су бошнхаци у питању они могу и није то орви скандал пидсхетићемо вас да је Емир Шкаљо иначе зет Мзстафе Овчине без безбједоносних провјера са дебелим крим досјејом и пресуђиван за тешка кривична дјела(дилање дроге и уживање,као и насиље над малољетницом) запослен у институцију граничне полиције БиХ,чиме је ите како нарушен углед институције.Други случај да су два припадника граничне полиције БиХ, запослена у ту институцију без љекарског увјерења Турчиновић Ахмет и Денис Бандић за тешким обликом шизофреније од којих је један тј Денис Бандић починио и убиство радног колеге Бојана Продановића у Вишеграду.Трећи случај да је Вехаб Мирнес пустио оперативно интересантно лице којег прате све безбједоносне службе у региону због тероризма пустио то лице да врши вјерски обред клањање у службеним просторијама и ако је забрањен улазак у службене просторије било ком ако за то не постоје службени разлози.Оваквим понашањем не само да је нарушен углед институције већ су и сами упосленици огорчени шта се све појединцима допушта и толерише ,кршећи законе и прописе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

29.03.2019 07:29

Па како као полицајац има имунитет и ко га провјерава сли то су насе брдзанске сељацине и нас бајунски менталитет кад мислис да си у кафани и фатас конобарицу за гузицу.Ало Аустрија је токултира ал не ми се дицимо сто простије то боље.Ми смо оно увјек контра сплит то нам је проблем курцимо се а нико иниста смо и тим се поносимо .Сто смо бједнији сиромаснији простији сто висе псујемо ми смо као фаце а у дзепу ни за кифлу све фасада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

децко

29.03.2019 09:46

БИХ -немогуца земља гдје је све могуце

ОДГОВОРИТЕ