Солскјер ће имати новца за појачања!

На листи жеља "црвених ђавола" за следећу сезону налазе се махом играчи који тек треба да достигну свој зенит.

Фудбал 01.04.2019 | 11:00
Солскјер ће имати новца за појачања!
Тренери који су у Манчестер јунајтеду радили после сер Алекса Фергусона нису могли да се жале на мањак новца у трци за појачањима.

Можда нису имали више од Пари сен Жермена или Манчестер ситија, али 66 милиона фунти за два прелазна рока у ери Дејвида Мојеса, око 250 милиона фунти, колико је потрошио Луј ван Гал (2014-2016), или безмало 400 милиона фунти за играче доведене Жозеу Мурињу (2016-2018), звучи прилично респектабилно.

Оле Гунар Солскјер, коме је у четвртак коначно скинут префикс "привремени", наредног лета ће добити озбиљну и конкретну подршку како би допунио постојећи састав и учинио га спремним да коначно врати Јунајтед на трон.

"Индипендент" у својој анализи не наводи прецизно колики ће бити фонд за појачања, али истиче да ће главне мете, офанзивни "везиста" Џејдон Санчо из Борусије Дортмунд и штопер Реал Мадрида Рафаел Варан заједно коштати преко 200 милиона фунти.

За разлику од Мурињове, Солскјерова визија будућег састава поклапа се са афинитетима клупске врхушке, па ће утолико бити лакше да се донесе одлука око "дрешења кесе".

На листи потенцијалних појачања налазе се још десни бек Кристал Паласа Арон Ван Бисака и Челсијев офанзивац Калум Хадсон Одои, док на "Олд Трафорду" нису заинтересовани за скупе асове који су прошли свој зенит, а који ће вероватно бити понуђени од стране својих агената, као што је Герет Бејл.

Што се тиче одлазака, циљ "број један" је продати Алексиса Санчеза и растеретити клупску касу највеће индивидуалне плате, како би се ослободио простор за примања нових играча, али и продужетак уговора са сјајним голманом Давидом Де Хеом.

"Индипендент" још пише да је Јунајтед у потрази за спортским директором, али да је у процесу дефинисање послова и одговорности које ће имати носилац те функције. Зато решење не треба очекивати можда ни до краја текуће године.

Подсећамо да је ово шеста сезона у "пост-Фергусон" ери и да је Манчестер јунајтед од повлачења легендарног шкотског стручњака освојио по један ФА куп и Лига куп, као и један трофеј у Лиги Европе.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар