Solskjer će imati novca za pojačanja!

Na listi želja "crvenih đavola" za sledeću sezonu nalaze se mahom igrači koji tek treba da dostignu svoj zenit.

Fudbal 01.04.2019 | 11:00
Solskjer će imati novca za pojačanja!
Treneri koji su u Mančester junajtedu radili posle ser Aleksa Fergusona nisu mogli da se žale na manjak novca u trci za pojačanjima.

Možda nisu imali više od Pari sen Žermena ili Mančester sitija, ali 66 miliona funti za dva prelazna roka u eri Dejvida Mojesa, oko 250 miliona funti, koliko je potrošio Luj van Gal (2014-2016), ili bezmalo 400 miliona funti za igrače dovedene Žozeu Murinju (2016-2018), zvuči prilično respektabilno.

Ole Gunar Solskjer, kome je u četvrtak konačno skinut prefiks "privremeni", narednog leta će dobiti ozbiljnu i konkretnu podršku kako bi dopunio postojeći sastav i učinio ga spremnim da konačno vrati Junajted na tron.

"Indipendent" u svojoj analizi ne navodi precizno koliki će biti fond za pojačanja, ali ističe da će glavne mete, ofanzivni "vezista" Džejdon Sančo iz Borusije Dortmund i štoper Real Madrida Rafael Varan zajedno koštati preko 200 miliona funti.

Za razliku od Murinjove, Solskjerova vizija budućeg sastava poklapa se sa afinitetima klupske vrhuške, pa će utoliko biti lakše da se donese odluka oko "drešenja kese".

Na listi potencijalnih pojačanja nalaze se još desni bek Kristal Palasa Aron Van Bisaka i Čelsijev ofanzivac Kalum Hadson Odoi, dok na "Old Trafordu" nisu zainteresovani za skupe asove koji su prošli svoj zenit, a koji će verovatno biti ponuđeni od strane svojih agenata, kao što je Geret Bejl.

Što se tiče odlazaka, cilj "broj jedan" je prodati Aleksisa Sančeza i rasteretiti klupsku kasu najveće individualne plate, kako bi se oslobodio prostor za primanja novih igrača, ali i produžetak ugovora sa sjajnim golmanom Davidom De Heom.

"Indipendent" još piše da je Junajted u potrazi za sportskim direktorom, ali da je u procesu definisanje poslova i odgovornosti koje će imati nosilac te funkcije. Zato rešenje ne treba očekivati možda ni do kraja tekuće godine.

Podsećamo da je ovo šesta sezona u "post-Ferguson" eri i da je Mančester junajted od povlačenja legendarnog škotskog stručnjaka osvojio po jedan FA kup i Liga kup, kao i jedan trofej u Ligi Evrope.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar