Солскјер: Били смо на врху! И опет ћемо!

Оле Гунар Солскјер је одржао прву конференцију за штампу пошто је и званично промовисан трајно у менаџера Манчестер јунајтеда.

Фудбал 29.03.2019 | 09:45
Солскјер: Били смо на врху! И опет ћемо!
Солкјер је на дужност привременог менаџера ступио 19. децембра да би данас Јунајтед потврдио да ће Норвежанин у наредне три сезоне бити менаџер клуба са "Олд Трафорда".

Солскјер је од доласка на 19 утакмица у свим такмичењима остварио скор од 14 победа два ремија и три пораза и успут оборио неколико менаџерских рекорда, како у Јунајтеду тако и у Премијер лиги.

"Ово ми је био велики сан, можда помало и наиван, али одувек сам сањао о томе да будем менаџер Манчестер јунајтеда. Ово је велика, фантастична породица и изузетно сам почаствован што ми је поверена таква одговорност", рекао је Солскјер.

Оле је као играч у Јунајтеду провео 11 сезона, постигао је 126 голова на 366 утакмица. Најважнији у финалу Лиге шампиона 1999. године, против Бајерна на "Камп Ноу", када је постигао гол у последњем минуту за победу од 2:1.

Постао је први менаџер Јунајтеда са шест стартних победа у Премијер лиги чиме је оборио рекорд сер Мата Бејзбија.

"Бићу какав сам одувек и био. Знам шта ме чека. Желим да освајамо трофеје, али исто тако нестрпљхив сам да се ухватим са изазовом побољшања играчког кадра. Радили смо са овим играчима три месеца, побољшање је видљиво. Знамо да могу још више. Атмосфера на тренингу сваког дана је фантастична, али пред нама је још доста тога. Пред нама је планина, али пели смо се на врх и раније", додао је Оле.

Он је означио пехар Премијер лиге као нешто што највише жели да освоји као тренер.

"Пехар Премијер лиге је нешто што сви очекујемо и на шта смо навикли, јер смо то урадили много пута до сада. Не можемо дозволити да чекамо на њега превише година, али смо свесни да нећемо до титуле доћи преко ноћи. Знам да ћемо бити успешни, али треба ићи корак по корак. То што сам урадио раније као играч ме не дотиче много, јер ме занима оно што је пред нама. Било је лепо бити ученик највећег менаџера на свету, али сада сам ја овде менаџер и мислим да је то још веће достигнуће за мене", додао је менаџер Јунајтеда.

Оле је признао да се током дана чуо са Алексом Фергусоном, али није желео да износи детаље њиховог разговора.

"Чули смо се. Нећу рећи шта смо причали, али то је један од првих позивао које сам обавио пошто је одлучено да постанем менаџер".

Општа је оцена да је Норвежанин успео да врати осмехе на лица свих у клубу и навијача Јунајтеда. Каже да ће тако и остати.

"Као играч одувек сам био оптимиста. Присећам се тога како је бити шампион и победник и не могу да дочекам да видим и ове играче да осете то исто. Када будем одлазио једног дана, надам се да ће то бити с осмехом на лицу и сазнањем да сам навијачима, особљу, играчима, клубу дао нешто добро. То је све што могу да обећам и што сам обећасо и власницима и Еду Вудворду. Увек ћу бити оно што јесам, нећу се мењати. Оптимиста и позитиван човек, а остало ћемо урадити заједно. Желим само да будем онај најбољи Оле", закључио је Солскјер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар