Solskjer: Bili smo na vrhu! I opet ćemo!

Ole Gunar Solskjer je održao prvu konferenciju za štampu pošto je i zvanično promovisan trajno u menadžera Mančester junajteda.

Fudbal 29.03.2019 | 09:45
Solskjer: Bili smo na vrhu! I opet ćemo!
Solkjer je na dužnost privremenog menadžera stupio 19. decembra da bi danas Junajted potvrdio da će Norvežanin u naredne tri sezone biti menadžer kluba sa "Old Traforda".

Solskjer je od dolaska na 19 utakmica u svim takmičenjima ostvario skor od 14 pobeda dva remija i tri poraza i usput oborio nekoliko menadžerskih rekorda, kako u Junajtedu tako i u Premijer ligi.

"Ovo mi je bio veliki san, možda pomalo i naivan, ali oduvek sam sanjao o tome da budem menadžer Mančester junajteda. Ovo je velika, fantastična porodica i izuzetno sam počastvovan što mi je poverena takva odgovornost", rekao je Solskjer.

Ole je kao igrač u Junajtedu proveo 11 sezona, postigao je 126 golova na 366 utakmica. Najvažniji u finalu Lige šampiona 1999. godine, protiv Bajerna na "Kamp Nou", kada je postigao gol u poslednjem minutu za pobedu od 2:1.

Postao je prvi menadžer Junajteda sa šest startnih pobeda u Premijer ligi čime je oborio rekord ser Mata Bejzbija.

"Biću kakav sam oduvek i bio. Znam šta me čeka. Želim da osvajamo trofeje, ali isto tako nestrpljhiv sam da se uhvatim sa izazovom poboljšanja igračkog kadra. Radili smo sa ovim igračima tri meseca, poboljšanje je vidljivo. Znamo da mogu još više. Atmosfera na treningu svakog dana je fantastična, ali pred nama je još dosta toga. Pred nama je planina, ali peli smo se na vrh i ranije", dodao je Ole.

On je označio pehar Premijer lige kao nešto što najviše želi da osvoji kao trener.

"Pehar Premijer lige je nešto što svi očekujemo i na šta smo navikli, jer smo to uradili mnogo puta do sada. Ne možemo dozvoliti da čekamo na njega previše godina, ali smo svesni da nećemo do titule doći preko noći. Znam da ćemo biti uspešni, ali treba ići korak po korak. To što sam uradio ranije kao igrač me ne dotiče mnogo, jer me zanima ono što je pred nama. Bilo je lepo biti učenik najvećeg menadžera na svetu, ali sada sam ja ovde menadžer i mislim da je to još veće dostignuće za mene", dodao je menadžer Junajteda.

Ole je priznao da se tokom dana čuo sa Aleksom Fergusonom, ali nije želeo da iznosi detalje njihovog razgovora.

"Čuli smo se. Neću reći šta smo pričali, ali to je jedan od prvih pozivao koje sam obavio pošto je odlučeno da postanem menadžer".

Opšta je ocena da je Norvežanin uspeo da vrati osmehe na lica svih u klubu i navijača Junajteda. Kaže da će tako i ostati.

"Kao igrač oduvek sam bio optimista. Prisećam se toga kako je biti šampion i pobednik i ne mogu da dočekam da vidim i ove igrače da osete to isto. Kada budem odlazio jednog dana, nadam se da će to biti s osmehom na licu i saznanjem da sam navijačima, osoblju, igračima, klubu dao nešto dobro. To je sve što mogu da obećam i što sam obećaso i vlasnicima i Edu Vudvordu. Uvek ću biti ono što jesam, neću se menjati. Optimista i pozitivan čovek, a ostalo ćemo uraditi zajedno. Želim samo da budem onaj najbolji Ole", zaključio je Solskjer.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar