Спремите се за реконструкцију!

Атлетико Мадрид мења комплетну одбрану! Спортски директор Андреа Берта одавно није био на оваквим искушењима и јасно је да је ово његова прилика да обезбеди спокојну будућност мадридском клубу.

Фудбал 07.04.2019 | 21:00
Спремите се за реконструкцију!
Пиши - пропало. Тако се у Атлетико Мадриду може описати ова сезона, која је дочекана са можда и највишим амбицијама у протеклој деценији, али је доживела крах знатно раније него што су многи очекивали. Велики пројекат се обрушио и са собом покренуо лавину одлазака, а то се пре свега одлази на одбрану, која ће доживети тоталну реконструкцију овог лета.

Лукас Ернандез је потписао за Бајерн, Дијего Годин се на лето сели у Интер, а нови клуб по истеку актуелног уговора добиће и леви бек Јорганџија Фелипе Луис. Стефану Савићу уговор истиче на лето 2020. године и процењује се да је то најдужи могући период у којем ће црногорски репрезентативац задржати у мадридском клубу, а поред њега у дефанзивној линији тима остали су још Хосе Хименез, искусни Хуанфран,Сантијаго Аријиас и Шиме Врсаљко. Треба имати на уму да је хрватски репрезентативац, на позајмици у Интеру, доживео тешку повреду колена, па ће се на терен најраније вратити у новембру ове године.

Дакле, ситуација у последњој линији тима је више него алармантна, па су пред Дијегом Симеонеом и нејговим сарадницима из спортског сектора неколико врло бурних месеци. Спортски директор Андреа Бертаодавно није био на оваквим искушењима и јасно је да ће од његових потеза зависи блиска будућност Мадриђана.

Шпанска Марка је направила листу потенцијалних Атлетикових купвина наредног лета, међу којима се налази и једна апсолутно нерална, а то је ангажовање Матјиса де Лихта, који ће, ако буде долазио у Шпанију, извесно изабрати Барселону.

Али, остала имена делују знатно реалније. Ајаксов леви бек Николас Таљафико привукао је пажњу ове сезоне одличним партијама у дресу Копљаника, па Симеоне и његови сарадници верују да је одлично решење за наследника Филипеа Луиса. Аргентински дефазивац је већ изразио жељу да напусти Амстердам, па делује да би Јорганџије могле прве до његовог потписа, иако се добро зна колико је дефицитарна позиција левог бека у читавој Европи. Јасно је да је је његово име подвучено црвеном линијом у нотесу Анрдее Берте. Верује се да би Таљафико могао да буде доступан за суму од 25.000.000 евра, што га чини посебно атрактивним за Јорганџије, али и многе друге европске клубове који немају платежну моћ као највеће трошаџије.

Друга опција на истокм месту у тиму могао би да буде леви бек Порта Алекс Тељес. Одлични Бразилац у уговору има излазну клаузулу од 40.000.000 евра, али ће Јорганџије то покушати да спусте на нешто скромнију цифру. Овом 26-годишњаку уговор на Драгау истиче на лето 2021. године, тако да ће овог лета бити тешко оборити његову цену.

Дијего Годин је протеклих година био заштитни знак Симеонеове гранитне одбране, па је на Атлетику сада да покуша да пронађе играча који би на дужи временски рок могао да покрије ту ненадокнадиву празнину. Верује се да би то могао да учини суперталентовани штопер Бенфике Рубен Дијас. У питанњу је изданак фудбалске школе лисабосног великана, који игра изузетно зрело у последњој линији тима, а ове сезоне је у свим такмичењима забележио чак 45 наступа. У Атлетику су помно пратили његов развој и верују да цифра од 40.000.000 евра, колико траже челници Бенфике, није превелика за његову куповину.

У сваком случају, Мадриђани су на великим искушењима, с обзиром да се одлазак смеши и неким другим звездама у тиму, па ће Атлетику бити изузетно тешко да одржи ниво који је држао у претходној деценији по питању резултата.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар