Џуди Мари: Кирјос је геније!

Џуди Мари, мајка прослављеног британског тенисера Ендија Марија, назвала је аустралијског играча Ника Кирјоса "генијем".

Тенис 31.03.2019 | 19:30
Џуди Мари: Кирјос је геније!
Џуди се огласила путем твитера и похвалила Кирјоса за један потез који је извео после победе над Душаном Лајовићем у трећем колу Мајамија.

Кирјос је у том мечу искористио оружје којег се многи прибојавају – одсервирао је "испод руке" скративши сервис чиме је дошао до аса.

"Сервис 'испод руке' - поента тениса је пореметити противника тако што ћете га притиснути променом брзине, спина, дирекције и висине одскока лоптице, а то укључује и сервис. Кирјос је геније и изненађује ме то што више тенисера то не практикује", написала је Џуди Мари.

Мајка некада првог тенисера света Ендија и дубл специјалисте Џејмија је наставила са похвалама на Ников рачун.

"Многи не разумеју генијалце, па покушавају да их оспоре у томе што раде и што они не разумеју. Он има неприродан инстинкт и визију. Непредвидив је, а његово умеће је феноменално. Да, ментално је доста лабилан, али је и даље геније, барем у мојим очима",додала је Џуди.

Шестоструки Гренд слем шампион Борис Бекер није сагласан са познатом Британком.

"Ја бих био пажљив у коришћењу појма 'геније', јер би он требало да описује мали број људи у било ком спорту. Када вам неко такав падне на памет, он је вероватно већ освојио нешто в еома битно", истакао је Бекер.

Сервис "испод руке", то јест скраћени сервис, је оружје као и било које друго у тенису, али је толико мало коришћено да се створила стигма око њега и његовог коришћења на највишем нивоу тениса.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар