Džudi Mari: Kirjos je genije!

Džudi Mari, majka proslavljenog britanskog tenisera Endija Marija, nazvala je australijskog igrača Nika Kirjosa "genijem".

Tenis 31.03.2019 | 19:30
Džudi Mari: Kirjos je genije!
Džudi se oglasila putem tvitera i pohvalila Kirjosa za jedan potez koji je izveo posle pobede nad Dušanom Lajovićem u trećem kolu Majamija.

Kirjos je u tom meču iskoristio oružje kojeg se mnogi pribojavaju – odservirao je "ispod ruke" skrativši servis čime je došao do asa.

"Servis 'ispod ruke' - poenta tenisa je poremetiti protivnika tako što ćete ga pritisnuti promenom brzine, spina, direkcije i visine odskoka loptice, a to uključuje i servis. Kirjos je genije i iznenađuje me to što više tenisera to ne praktikuje", napisala je Džudi Mari.

Majka nekada prvog tenisera sveta Endija i dubl specijaliste Džejmija je nastavila sa pohvalama na Nikov račun.

"Mnogi ne razumeju genijalce, pa pokušavaju da ih ospore u tome što rade i što oni ne razumeju. On ima neprirodan instinkt i viziju. Nepredvidiv je, a njegovo umeće je fenomenalno. Da, mentalno je dosta labilan, ali je i dalje genije, barem u mojim očima",dodala je Džudi.

Šestostruki Grend slem šampion Boris Beker nije saglasan sa poznatom Britankom.

"Ja bih bio pažljiv u korišćenju pojma 'genije', jer bi on trebalo da opisuje mali broj ljudi u bilo kom sportu. Kada vam neko takav padne na pamet, on je verovatno već osvojio nešto v eoma bitno", istakao je Beker.

Servis "ispod ruke", to jest skraćeni servis, je oružje kao i bilo koje drugo u tenisu, ali je toliko malo korišćeno da se stvorila stigma oko njega i njegovog korišćenja na najvišem nivou tenisa.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar