Јунајтед ризикује да изгуби Де Хеу због Санчеза!

Опет фрка због Чилеанца!

Фудбал 04.04.2019 | 23:14
Јунајтед ризикује да изгуби Де Хеу због Санчеза!
Све је мирисало на савршену освету. Манчестер јунајтед је пре годину и кусур дана украо Алексиса Санчеза свом градском ривалу Ситију испред носа, дао му највећу плату у Премијер лиги и етикетирао га као носиоца новог таласа. На крају се ипак смеју људи са Етихада, пошто Санчез у Јунајтеду, директно или не, прави само проблеме.

После вести да ће судбина Оле Гунара Солскјера на Јунајтедовој клупи делом зависити и од тактичких планова за чилеанског офанзивца, овог јутра се са Острва зачула следећа информација - Давид де Хеа је незадовољан и ако не добије плату сличну Санчезовој могао би да оде. Месецима уназад трају преговори између Јунајтедове управе и Де Хеиних агената, али иако Шпанац размишља “топло-хладно” о останку на Олд Трафорду, после одласка Тиба Куртое у мадридски Реал приоритети су се променили и радије би остао. Међутим, не по сваку цену.

Де Хеино незадовољство није тајна и проистиче из чињенице да Алексис Санчез прима готово 600.000 евра седмично са одређеним бонусима, што сматра увредом. Шпанац је од челника Јунајтеда затражио огромну повишицу, која би превазишла све досадашње границе постављене за голмане. Де Хеа је, подсетимо, тренутно на 220.000 евра седмично, а од клуба тражи бар 450.000 евра недељно са бонусима, што би га ставило на друго место листе најплаћенијих фудбалера Премијер лиге, одмах иза Санчеза, а испред Месута Озила који сада зарађује око 400.000 евра!

Међутим, то је сума изнад које Јунајтед не жели да иде. И то са све додацима за индивидуалне и тимске успехе. Проблематика са платом могла би да се испостави као камен спотицања у даљим преговорима, што би на крају могло да доведе до Де Хеиног одласка без обештећења. Шпанац има активни уговор до јуна 2019. уз опцију аутоматског продужења на још годину дана, али је клуб још није искористио. Разлог је, наравно, жеља свих у Јунајтеду да Де Хеу вежу дугорочним споразумом, не на још годину дана.

У супротном - Јунајтед ће бити у великом проблему. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар