Junajted rizikuje da izgubi De Heu zbog Sančeza!

Opet frka zbog Čileanca!

Fudbal 04.04.2019 | 23:14
Junajted rizikuje da izgubi De Heu zbog Sančeza!
Sve je mirisalo na savršenu osvetu. Mančester junajted je pre godinu i kusur dana ukrao Aleksisa Sančeza svom gradskom rivalu Sitiju ispred nosa, dao mu najveću platu u Premijer ligi i etiketirao ga kao nosioca novog talasa. Na kraju se ipak smeju ljudi sa Etihada, pošto Sančez u Junajtedu, direktno ili ne, pravi samo probleme.

Posle vesti da će sudbina Ole Gunara Solskjera na Junajtedovoj klupi delom zavisiti i od taktičkih planova za čileanskog ofanzivca, ovog jutra se sa Ostrva začula sledeća informacija - David de Hea je nezadovoljan i ako ne dobije platu sličnu Sančezovoj mogao bi da ode. Mesecima unazad traju pregovori između Junajtedove uprave i De Heinih agenata, ali iako Španac razmišlja “toplo-hladno” o ostanku na Old Trafordu, posle odlaska Tiba Kurtoe u madridski Real prioriteti su se promenili i radije bi ostao. Međutim, ne po svaku cenu.

De Heino nezadovoljstvo nije tajna i proističe iz činjenice da Aleksis Sančez prima gotovo 600.000 evra sedmično sa određenim bonusima, što smatra uvredom. Španac je od čelnika Junajteda zatražio ogromnu povišicu, koja bi prevazišla sve dosadašnje granice postavljene za golmane. De Hea je, podsetimo, trenutno na 220.000 evra sedmično, a od kluba traži bar 450.000 evra nedeljno sa bonusima, što bi ga stavilo na drugo mesto liste najplaćenijih fudbalera Premijer lige, odmah iza Sančeza, a ispred Mesuta Ozila koji sada zarađuje oko 400.000 evra!

Međutim, to je suma iznad koje Junajted ne želi da ide. I to sa sve dodacima za individualne i timske uspehe. Problematika sa platom mogla bi da se ispostavi kao kamen spoticanja u daljim pregovorima, što bi na kraju moglo da dovede do De Heinog odlaska bez obeštećenja. Španac ima aktivni ugovor do juna 2019. uz opciju automatskog produženja na još godinu dana, ali je klub još nije iskoristio. Razlog je, naravno, želja svih u Junajtedu da De Heu vežu dugoročnim sporazumom, ne na još godinu dana.

U suprotnom - Junajted će biti u velikom problemu. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar