Мајами: Побиједио Ћорића и ушао у историју!

Оже-Алијасим наставио да пише историју победом над Ћорићем! Канадски тенисер, Феликс Оже-Алијасим, победио је Хрвата, Борну Ћорића, са 2-0 у сетовима и пласирао се у полуфинале Мастерса у Мајамију.

Тенис 28.03.2019 | 13:45
Мајами: Побиједио Ћорића и ушао у историју!
Оже-Алијасим је победио Ћорића за нешто мање од два часа игре – 7:6(3), 6:2.

Суперталентовани 18-годишњи Канађанин је победом над Ћорићем постао најмлађи полуфиналиста мушког сингла у 35 година дугој историји турнира у Мајамију.

Тенисер који је својевремено постао најмлађи тенисер са барем једним АТП бодом, тако што се са 14 година квалификовао за неки од челенџера, наставио је да пружа партије којима најављује богату и успешну тениску каријеру.

У првом сету овог меча Борна и Феликс су разменили по један брејк, а Канађанин није искористио прву сет лопту при вођству од 5:4. Ипак, у тај-брејку је дошао до три везане и искористио прву за освајање првог сета.

У другом сету на терену је постојао само један тенисер. Ћорић је био надигран у свим сегментима, а Оже-Алијасим је дошао до тријумфа, седмог у низу.

У полуфиналу другог Мастерса сезоне Оже-Алијасим играће против браниоца титуле Американца Џона Изнера, док ће други полуфинални пар бити познат после одигравања четвртфинала – Шаповалов/Тијафо и Федерер/Андерсон.

У међувремену комплетирано је и четвртфинале женског сингла победом Каролине Плишкове над сународницом Маркетом Вондрушовом, 6:3, 6:4.

У полуфиналу Мајмија Плишкова ће играти против Симоне Халеп, док ће се Анет Контавеит састати са Ешли Барти.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар