Majami: Pobijedio Ćorića i ušao u istoriju!

Ože-Alijasim nastavio da piše istoriju pobedom nad Ćorićem! Kanadski teniser, Feliks Ože-Alijasim, pobedio je Hrvata, Bornu Ćorića, sa 2-0 u setovima i plasirao se u polufinale Mastersa u Majamiju.

Tenis 28.03.2019 | 13:45
Majami: Pobijedio Ćorića i ušao u istoriju!
Ože-Alijasim je pobedio Ćorića za nešto manje od dva časa igre – 7:6(3), 6:2.

Supertalentovani 18-godišnji Kanađanin je pobedom nad Ćorićem postao najmlađi polufinalista muškog singla u 35 godina dugoj istoriji turnira u Majamiju.

Teniser koji je svojevremeno postao najmlađi teniser sa barem jednim ATP bodom, tako što se sa 14 godina kvalifikovao za neki od čelendžera, nastavio je da pruža partije kojima najavljuje bogatu i uspešnu tenisku karijeru.

U prvom setu ovog meča Borna i Feliks su razmenili po jedan brejk, a Kanađanin nije iskoristio prvu set loptu pri vođstvu od 5:4. Ipak, u taj-brejku je došao do tri vezane i iskoristio prvu za osvajanje prvog seta.

U drugom setu na terenu je postojao samo jedan teniser. Ćorić je bio nadigran u svim segmentima, a Ože-Alijasim je došao do trijumfa, sedmog u nizu.

U polufinalu drugog Mastersa sezone Ože-Alijasim igraće protiv branioca titule Amerikanca Džona Iznera, dok će drugi polufinalni par biti poznat posle odigravanja četvrtfinala – Šapovalov/Tijafo i Federer/Anderson.

U međuvremenu kompletirano je i četvrtfinale ženskog singla pobedom Karoline Pliškove nad sunarodnicom Marketom Vondrušovom, 6:3, 6:4.

U polufinalu Majmija Pliškova će igrati protiv Simone Halep, dok će se Anet Kontaveit sastati sa Ešli Barti.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar