Оптужница због ратног злочина

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Миленка Гојголовића (64), држављанина БиХ и Канаде, која га терети за ратни злочин против цивилног становништва почињен у љето 1992. године у Власеници.  

 

Република Српска 28.03.2019 | 10:56
Оптужница због ратног злочина
Из Тужилаштва БиХ саопштено је да је Гојголовићу на терет стављено да је за вријеме рата и оружаног сукоба у БиХ, у својству припадника јединица Дринског корпуса Војске Републике Српске, поступао супротно одредбама Женевских конвенција о заштити цивила за вријеме рата. 

Наводе оптужбе Тужилаштво ће доказивати позивањем око 20 свједока и презентовањем више десетина доказних материјала.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

како

28.03.2019 10:34

НЕ БИ МОГАО УЦИ У КАНАДУ ДА ЈЕ ТО СВЕ ТАЦНО...НЕКО ХОЦЕ ОДСТЕТУ ОД ДРЗАВЕ..ПА ТУЗИ КОГА СТИГНЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

28.03.2019 11:32

Србин, а ко други?! Да третирају све ратне злоцине, мени се цини да би пао снијег усред љета, но ни ту крај накарадности кад је у питању дрзавно правосудје. Мозда и највеца накарадност лези у два закона за једно кривицно дјело. Да ствар буде јос гора видљива је етницка дискриминација и по том питању, дакле и по питању крсења закона и Устава и то од саме дрзаве. Циркуски циркус над циркусима. Кад и мало загребес, нелогицност на нелогицност се низе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

28.03.2019 12:24

Пустите висе србе злотвори једни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан БЛ

28.03.2019 12:37

Јели могуце да суд бих само дизе оптузнице против срба . И ви хоцете да неко од срба вјерује вама. Тотално сте разоцарали колико сте непрофесионални господо . Ко је крив за 140 хиљада срба сто нема у сарајеву сигурно је крив карадјиц хахахха Ово је банана од дрзаве и вријеме је да се ово распане и да иде свако својим путем. овако висе не мозе . Зао ми је али немозе ниста назор. Путујте сто даље од нас ......!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИМИ53

28.03.2019 16:50

Нису криви Муслимани сто ово наси мисле само на крадју,а ни мало их не брине судбина становника РС, сто висе затворених то мање гладних уста на протестима. То "Босње" обилато користе и насе трпају ли трпају у затворе док се њихови обавезно бране са слободе.