Optužnica zbog ratnog zločina

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Milenka Gojgolovića (64), državljanina BiH i Kanade, koja ga tereti za ratni zločin protiv civilnog stanovništva počinjen u ljeto 1992. godine u Vlasenici.  

 

Republika Srpska 28.03.2019 | 10:56
Optužnica zbog ratnog zločina
Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da je Gojgoloviću na teret stavljeno da je za vrijeme rata i oružanog sukoba u BiH, u svojstvu pripadnika jedinica Drinskog korpusa Vojske Republike Srpske, postupao suprotno odredbama Ženevskih konvencija o zaštiti civila za vrijeme rata. 

Navode optužbe Tužilaštvo će dokazivati pozivanjem oko 20 svjedoka i prezentovanjem više desetina dokaznih materijala.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

kako

28.03.2019 10:34

NE BI MOGAO UCI U KANADU DA JE TO SVE TACNO...NEKO HOCE ODSTETU OD DRZAVE..PA TUZI KOGA STIGNE

ODGOVORITE
Name

Direkt

28.03.2019 11:32

Srbin, a ko drugi?! Da tretiraju sve ratne zlocine, meni se cini da bi pao snijeg usred ljeta, no ni tu kraj nakaradnosti kad je u pitanju drzavno pravosudje. Mozda i najveca nakaradnost lezi u dva zakona za jedno krivicno djelo. Da stvar bude jos gora vidljiva je etnicka diskriminacija i po tom pitanju, dakle i po pitanju krsenja zakona i Ustava i to od same drzave. Cirkuski cirkus nad cirkusima. Kad i malo zagrebes, nelogicnost na nelogicnost se nize.

ODGOVORITE
Name

Milan

28.03.2019 12:24

Pustite vise srbe zlotvori jedni.

ODGOVORITE
Name

Milan BL

28.03.2019 12:37

Jeli moguce da sud bih samo dize optuznice protiv srba . I vi hocete da neko od srba vjeruje vama. Totalno ste razocarali koliko ste neprofesionalni gospodo . Ko je kriv za 140 hiljada srba sto nema u sarajevu sigurno je kriv karadjic hahahha Ovo je banana od drzave i vrijeme je da se ovo raspane i da ide svako svojim putem. ovako vise ne moze . Zao mi je ali nemoze nista nazor. Putujte sto dalje od nas ......!!!

ODGOVORITE
Name

MIMI53

28.03.2019 16:50

Nisu krivi Muslimani sto ovo nasi misle samo na kradju,a ni malo ih ne brine sudbina stanovnika RS, sto vise zatvorenih to manje gladnih usta na protestima. To "Bosnje" obilato koriste i nase trpaju li trpaju u zatvore dok se njihovi obavezno brane sa slobode.