Пато! ИИ дио...

Бразилац потписао до краја 2022. године.

Фудбал 28.03.2019 | 11:45
Пато! ИИ дио...
Патак се вратио кући!

Бразилски нападач Алешандре Пато је синоћ потписао уговор до краја 2022. године са бразилским великаном Сао Паулом и тако отклонио дилеме где ће наставити каријеру.

Некада један од највећих талената света је дошао у Сао Пауло као слободан играч пошто је претходно раскинуо уговор са кинеским Тијанђином у којем је провео две године. За Пата се интересовала гомила великих бразилских клубова. Желели су га Палмеирас, Сантос, Атлетико Минеиро... Помињао се зимус чак и повратак у Милан, али је Пато на крају изабрао да почне други мандат у Сао Паулу.

Претходно је дрес великана са Морумбија носио у периоду од фебруара 2014. до децембра 2015. као позајмљен играч Коринтијанса и за две године у дресу Триколора је постигао 26 голова на 59 утакмица. Потом се вратио у Европу и играо за Челси и Виљареал, пре него што је за огроман уговор отишао у Кину.

Пато је поникао у Интернасионалу из Порто Алгера одакле је као чудо од детета прешао у Милан у којем је провео пет и по година. Бразилац је имао блиставих момената у дресу гоиганта са Сан Сира, али су га константне повреде спречиле да остави дубок траг и постане легенда Росонера. За Милан је дао 63 гола на 150 утакмица.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар