Pato! II dio...

Brazilac potpisao do kraja 2022. godine.

Fudbal 28.03.2019 | 11:45
Pato! II dio...
Patak se vratio kući!

Brazilski napadač Alešandre Pato je sinoć potpisao ugovor do kraja 2022. godine sa brazilskim velikanom Sao Paulom i tako otklonio dileme gde će nastaviti karijeru.

Nekada jedan od najvećih talenata sveta je došao u Sao Paulo kao slobodan igrač pošto je prethodno raskinuo ugovor sa kineskim Tijanđinom u kojem je proveo dve godine. Za Pata se interesovala gomila velikih brazilskih klubova. Želeli su ga Palmeiras, Santos, Atletiko Mineiro... Pominjao se zimus čak i povratak u Milan, ali je Pato na kraju izabrao da počne drugi mandat u Sao Paulu.

Prethodno je dres velikana sa Morumbija nosio u periodu od februara 2014. do decembra 2015. kao pozajmljen igrač Korintijansa i za dve godine u dresu Trikolora je postigao 26 golova na 59 utakmica. Potom se vratio u Evropu i igrao za Čelsi i Viljareal, pre nego što je za ogroman ugovor otišao u Kinu.

Pato je ponikao u Internasionalu iz Porto Algera odakle je kao čudo od deteta prešao u Milan u kojem je proveo pet i po godina. Brazilac je imao blistavih momenata u dresu goiganta sa San Sira, ali su ga konstantne povrede sprečile da ostavi dubok trag i postane legenda Rosonera. Za Milan je dao 63 gola na 150 utakmica.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar