Ћао, нема више: Агбонлахор се повукао из фудбала!

Легендарни нападач Астон Виле окончао каријеру у 32. години!

Фудбал 29.03.2019 | 12:00
Ћао, нема више: Агбонлахор се повукао из фудбала!
Некадашњи нападач Астон Виле и репрезентације Енглеске Габријел Агбонлахор повукао се из професионалног фудбала у 32. години.

Он је био без ангажмана од прошлог лета и растанка са Вилом после 17 година које је провео у Бирмингему.

"Да ми је неко као клинцу рекао да ћу одиграти близу 400 лигашких утакмица и бити рекордер по броју голова за Астон Вилу у Премијер лиги, капитен великог клуба и репрезентативац Енглеске, смејао бих му се у лице! Дошло је време да се званично повучем из фудбала и од сада гледам Астон Вилу само као навијач. Хвала свим навијачима и тренерима са којима сам сарађивао, као и мојим фантастичним некадашњим саиграчима. Сама помисао преласка у други клуб и играње против Астон Виле није ми падало напамет. Нисам то могао", написао је фудбалер на Инстаграму. 

Агбонлахор је прошао омладинску школу Астон Виле и одиграо 341 утакмицу за сениорски тим, а од дебија против Евертона као 19-годишњак 2006. постигао је 75 голова за великана из Бирмингема. Астон Вила га је током каријере слала на позајмице у Вотфорд и Шефилд Венздеј.

Иако је могао да наступа и за репрезентације Нигерије и Шкотске, одабрао је Енглеску за коју је играо три пута, против Немачке, Шпаније и Белорусије.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар