Ćao, nema više: Agbonlahor se povukao iz fudbala!

Legendarni napadač Aston Vile okončao karijeru u 32. godini!

Fudbal 29.03.2019 | 12:00
Ćao, nema više: Agbonlahor se povukao iz fudbala!
Nekadašnji napadač Aston Vile i reprezentacije Engleske Gabrijel Agbonlahor povukao se iz profesionalnog fudbala u 32. godini.

On je bio bez angažmana od prošlog leta i rastanka sa Vilom posle 17 godina koje je proveo u Birmingemu.

"Da mi je neko kao klincu rekao da ću odigrati blizu 400 ligaških utakmica i biti rekorder po broju golova za Aston Vilu u Premijer ligi, kapiten velikog kluba i reprezentativac Engleske, smejao bih mu se u lice! Došlo je vreme da se zvanično povučem iz fudbala i od sada gledam Aston Vilu samo kao navijač. Hvala svim navijačima i trenerima sa kojima sam sarađivao, kao i mojim fantastičnim nekadašnjim saigračima. Sama pomisao prelaska u drugi klub i igranje protiv Aston Vile nije mi padalo napamet. Nisam to mogao", napisao je fudbaler na Instagramu. 

Agbonlahor je prošao omladinsku školu Aston Vile i odigrao 341 utakmicu za seniorski tim, a od debija protiv Evertona kao 19-godišnjak 2006. postigao je 75 golova za velikana iz Birmingema. Aston Vila ga je tokom karijere slala na pozajmice u Votford i Šefild Venzdej.

Iako je mogao da nastupa i za reprezentacije Nigerije i Škotske, odabrao je Englesku za koju je igrao tri puta, protiv Nemačke, Španije i Belorusije.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar