Јоханес Хан данас у БиХ и Србији

Јоханес Хан данас у Сарајеву и Београду.

Босна и Херцеговина 28.03.2019 | 07:49
Јоханес Хан данас у БиХ и Србији
Европски комесар за политику сусједства и преговоре о проширењу Јоханес Хан боравиће данас у Сарајеву гдје ће са званичницима БиХ разговарати о реформама и процесу ЕУ интеграција, саопштено је из Делегације ЕУ.

Састанак Хана и чланова Предсједништва БиХ заказан је за 10.00 часова у сједишту Предсједништва, а за 11.15 часова предвиђен је састанак са предсједавајућим Савјета министара у техничком мандату Денисом Звиздићем и министрима спољне трговине и економских односа Мирком Шаровићем, те финансија и трезора Вјекославом Бевандом.

Хан ће у 13.30 часова одржати конференцију за новинаре у Делегацији ЕУ у Сарајеву.

Из Европске комисије је саопштено да ће Хан у Сарајеву разговарати о стању социо-економских реформи на чије се провођење земља обавезала како би напредовала на свом путу ка ЕУ.

Хан тренутно ради на мишљењу о основаности пријаве БиХ за чланство у ЕУ, које ће презентовати државама чланицама.

У саопштењу се напомиње да је напредовање социо-економске агенде од кључног значаја, пошто доноси директну корист грађанима.

"Комесар ће почети посјету састанком са представнцима организација грађанског друштва који раде на питањима околине, а потом ће се састати са политичким властима, укључујући чланове Предсједништва БиХ, предсједавајућег Савјета министара, министра за спољну трговину и економске односе, министра финанисија и трезора, као и представнике различитих политичких партија", наводи се у саопштењу.

Комесар ЕУ за сусједску политику и проширење ће, након посјете Сарајеву, посјетити и Београд.

Хан ће током боравка у Београду данас и сутра, указати да је хитно потребан међустраначки дијалог и напредовањем демократске управе и владавине права ради користи по друштво и да би се Србија кретала напријед на путу пријема у ЕУ, наведено је у саопштењу из Европске комисије.

Он ће у Србији бити именован за амбасадора Омладинских спортских игара.

"Хан ће се састати са предсједником, премијером и опозиционим лидерима у Србији и присуствоваће отварању тврђаве Голубац са предсједником Александром Вучићем и премијером Аном Брнабић", пише у саопштењу.

У тексту се напомиње да је ЕУ била главни донатор у обнову ове тврђаве, једног од најимпресивнијих драгуља српског културног насљеђа на Дунаву. 

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

еко-рецyцлинг

28.03.2019 06:53

Јос да му се придрузи Ињко па идемо према европском путу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ејфс

28.03.2019 07:15

Ови из ЕУ кад долазе у БиХ, ајд сто не доносе инвестиције, вец покусавају и спријецити инвестиције из других земаља, као и наметнути градјанима нове намете у виду акциза, пореза како би се осигурале паре за врацање кредита код њихових банака, кредита за плате ухљебима, а не за конкретне пројекте ;)Сад це уцјењивање ради кинеских пара за градњу блока 7 у Тузли а ако није понео паре И повео инвеститоре за Блок 7 није требо ни долазит.Нико неце нама оставит 7000 рудара без посла па ни излапљела ЕУ администрација.

ОДГОВОРИТЕ
Name

др.звонко јаничијевић.

28.03.2019 07:59

љепо,имаш предлог за косово??ви знате,да је косово србско???

ОДГОВОРИТЕ