Жалили се на Украјинце, а извели још већу „превару“!

Луксембург сумњив због Жерсона Родригеша!

Фудбал 30.03.2019 | 12:45
Жалили се на Украјинце, а извели још већу „превару“!
Фудбалски савез Луксембурга најавио је да ће се жалити код ФИФА и УЕФА против Украјинаца, а извео је још гору „превару“ него жуто-плави!? Украјина је у понедељак увече као гост победила Луксембург у другом колу квалификација за Европско првенство (2:1), али утакмица ће имати треће полувреме збогЖуниора Мораеша.

Новопечени украјински репрезентативац, није имао право да игра тај меч, нити да добије пасош, како тврде Луксембуржани,  јер није пет година непрекидно провео у новој држави.

А, онда је стигао одговор са друге стране. Украјинци тврде: Луксембург је „шверцовао“ Жерсона Родригеша и то пуне две године! Рођени Португалац од 2017. године игра за Велико Војводство, иако је тек 2013. године постао становник те земље. А, чак ни тих непуних пет година није провео на једном месту, већ је био и у Холандији, где је играо за Телстар, у Молдавији, где је носио дрес Шефифа, па у Јапану, где је био члан Ивате.

Како је он скупио пет година да би стекао право да игра за Луксембург, то сад ни Украјинцима није јасно.

У сваком случају, све су назнаке да ће бити по народној „тресла се гора, родио се миш“. Украјина је управо аутоголом Родригеша добила меч 2:1, па са четири бода седи на врху групе Б у квалификацијама.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар