Žalili se na Ukrajince, a izveli još veću „prevaru“!

Luksemburg sumnjiv zbog Žersona Rodrigeša!

Fudbal 30.03.2019 | 12:45
Žalili se na Ukrajince, a izveli još veću „prevaru“!
Fudbalski savez Luksemburga najavio je da će se žaliti kod FIFA i UEFA protiv Ukrajinaca, a izveo je još goru „prevaru“ nego žuto-plavi!? Ukrajina je u ponedeljak uveče kao gost pobedila Luksemburg u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo (2:1), ali utakmica će imati treće poluvreme zbogŽuniora Moraeša.

Novopečeni ukrajinski reprezentativac, nije imao pravo da igra taj meč, niti da dobije pasoš, kako tvrde Luksemburžani,  jer nije pet godina neprekidno proveo u novoj državi.

A, onda je stigao odgovor sa druge strane. Ukrajinci tvrde: Luksemburg je „švercovao“ Žersona Rodrigeša i to pune dve godine! Rođeni Portugalac od 2017. godine igra za Veliko Vojvodstvo, iako je tek 2013. godine postao stanovnik te zemlje. A, čak ni tih nepunih pet godina nije proveo na jednom mestu, već je bio i u Holandiji, gde je igrao za Telstar, u Moldaviji, gde je nosio dres Šefifa, pa u Japanu, gde je bio član Ivate.

Kako je on skupio pet godina da bi stekao pravo da igra za Luksemburg, to sad ni Ukrajincima nije jasno.

U svakom slučaju, sve su naznake da će biti po narodnoj „tresla se gora, rodio se miš“. Ukrajina je upravo autogolom Rodrigeša dobila meč 2:1, pa sa četiri boda sedi na vrhu grupe B u kvalifikacijama.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar