Немања Радоњић напушта Марсељ!

Цена 10. 000. 000 евра! Трансфер на лето.  Олимпик Марсеј: Немања, можеш да идеш! На југу Француске више не рачунају на српског репрезентативца Немању Радоњића.

Фудбал 30.03.2019 | 11:00
Немања Радоњић напушта Марсељ!
Руди Гарсија више нема стрпљења за Немању Радоњића.

Брзоноги крилни фудбалер је летос из Црвене звезде стигао на медитеранску обалу у трансферу вредном 12 милиона евра, али у дресу Олимпика није ни близу могао да понови партије какве је пружао као члан шампиона Србије - како у Суперлиги, тако и на међународној сцени.

Истина, конкуренција на његовој позицији је "паклена", тако да је Радоњић је одиграо свега 12 утакмица у Лиги 1 без гола или асистенције, а Марсеј планира и да га прода...

Како преноси француски лист "Л'Екип", Олимпик је припремио листу фудбалера на које озбиљно не рачуна Руди Гарсија и на којима би могли да зараде за евентуална појачања, па је тако Немања Радоњић једно од четири имена.

Уз српског репрезентативца, на "трансфер листи" су и Ајмен Абденур (Тунис), Роландо (Португал) и Томаш Хубочан (Словачка), сва тројица штопери.

За сада нема информација о томе која би могла да буде Радоњићева наредна дестинација, али је било више заинтересованих клубова, поготово из Немачке, док је још био члан Црвене звезде и бриљирао током 2018. године.

Радоњић је претходно био члан Роме, али за њих није играо на званичним мечевима.

Чинило се летос да је велики трансфер Немање Радоњића из Црвене звезде у Марсељ корак у правом смеру. Хитроноги репрезентативац Србије продат је тада за 12.000.000 евра, од чега је део новца легао у Ромину касу, али његова прва година у Олимпику није прошла како се очекивало.

Француски медији увелико пишу да Радоњић није успео да убеди тренера Рудија Гарсију, ни челнике управе да је квалитет за први тим, а однедавно се појавила чак информација да ће Србин завршити на клупској трансфер листи.

Руди Гарсија га је неколико пута јавно подржавао и имао у озбиљним плановима, али како Радоњић није успео да се адаптира на живот и фудбалске прилике у Марсељу, Екип тврди да је међу првим кандидатима да се нађе на излазним вратима клуба. Марсељ је чак одредио и цену за Радоњића и она износи 10.000.000 евра.

Овакав расплет индиректно је најавио председник Марсеља Жак Анри Ејро, који је индиректно најавио „завртање славине“ у смислу великих куповина и да ће се направити одређени заокрет у моделу пословања клуба.

“Вероватније је да смо сада на крају једног циклуса и да ће на крају сезоне бити одлазака. Као и у сваком прелазном року биће промена у тиму“, поручио је Ејро.

На листи за одстрел су неки од најплаћенијих играча у тиму – Адил Рами, Димитри Паје, Луиз Густаво и Флоријан Тован.

Оваква одлука не треба да чуди, пошто Марсељ као и многи клубови у Европи игра ту незгодну игру са ФФП (финансијски фер-плеј), а како ће Лига шампиона изостати и ове сезоне, клуб мора да прода играче како не би био суспендован и драконски кажњен. Додуше, Ејро не одустаје од идеје да Олимпик врати у Лигу шампиона.

“И без Лиге шампиона привукли смо многе квалитетне играче. То ћемо радити и у будућности“.

Немања Радоњић је ове сезоне одиграо 25 утакмица у свим такмичењима, али је у дресу Марсеља скупио свега 17 мечева, а од свега уписао је тек једну асистенцију. Има активни уговор с Олимпиком до јуна 2023. године.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар