Nemanja Radonjić napušta Marselj!

Cena 10. 000. 000 evra! Transfer na leto.  Olimpik Marsej: Nemanja, možeš da ideš! Na jugu Francuske više ne računaju na srpskog reprezentativca Nemanju Radonjića.

Fudbal 30.03.2019 | 11:00
Nemanja Radonjić napušta Marselj!
Rudi Garsija više nema strpljenja za Nemanju Radonjića.

Brzonogi krilni fudbaler je letos iz Crvene zvezde stigao na mediteransku obalu u transferu vrednom 12 miliona evra, ali u dresu Olimpika nije ni blizu mogao da ponovi partije kakve je pružao kao član šampiona Srbije - kako u Superligi, tako i na međunarodnoj sceni.

Istina, konkurencija na njegovoj poziciji je "paklena", tako da je Radonjić je odigrao svega 12 utakmica u Ligi 1 bez gola ili asistencije, a Marsej planira i da ga proda...

Kako prenosi francuski list "L'Ekip", Olimpik je pripremio listu fudbalera na koje ozbiljno ne računa Rudi Garsija i na kojima bi mogli da zarade za eventualna pojačanja, pa je tako Nemanja Radonjić jedno od četiri imena.

Uz srpskog reprezentativca, na "transfer listi" su i Ajmen Abdenur (Tunis), Rolando (Portugal) i Tomaš Hubočan (Slovačka), sva trojica štoperi.

Za sada nema informacija o tome koja bi mogla da bude Radonjićeva naredna destinacija, ali je bilo više zainteresovanih klubova, pogotovo iz Nemačke, dok je još bio član Crvene zvezde i briljirao tokom 2018. godine.

Radonjić je prethodno bio član Rome, ali za njih nije igrao na zvaničnim mečevima.

Činilo se letos da je veliki transfer Nemanje Radonjića iz Crvene zvezde u Marselj korak u pravom smeru. Hitronogi reprezentativac Srbije prodat je tada za 12.000.000 evra, od čega je deo novca legao u Rominu kasu, ali njegova prva godina u Olimpiku nije prošla kako se očekivalo.

Francuski mediji uveliko pišu da Radonjić nije uspeo da ubedi trenera Rudija Garsiju, ni čelnike uprave da je kvalitet za prvi tim, a odnedavno se pojavila čak informacija da će Srbin završiti na klupskoj transfer listi.

Rudi Garsija ga je nekoliko puta javno podržavao i imao u ozbiljnim planovima, ali kako Radonjić nije uspeo da se adaptira na život i fudbalske prilike u Marselju, Ekip tvrdi da je među prvim kandidatima da se nađe na izlaznim vratima kluba. Marselj je čak odredio i cenu za Radonjića i ona iznosi 10.000.000 evra.

Ovakav rasplet indirektno je najavio predsednik Marselja Žak Anri Ejro, koji je indirektno najavio „zavrtanje slavine“ u smislu velikih kupovina i da će se napraviti određeni zaokret u modelu poslovanja kluba.

“Verovatnije je da smo sada na kraju jednog ciklusa i da će na kraju sezone biti odlazaka. Kao i u svakom prelaznom roku biće promena u timu“, poručio je Ejro.

Na listi za odstrel su neki od najplaćenijih igrača u timu – Adil Rami, Dimitri Paje, Luiz Gustavo i Florijan Tovan.

Ovakva odluka ne treba da čudi, pošto Marselj kao i mnogi klubovi u Evropi igra tu nezgodnu igru sa FFP (finansijski fer-plej), a kako će Liga šampiona izostati i ove sezone, klub mora da proda igrače kako ne bi bio suspendovan i drakonski kažnjen. Doduše, Ejro ne odustaje od ideje da Olimpik vrati u Ligu šampiona.

“I bez Lige šampiona privukli smo mnoge kvalitetne igrače. To ćemo raditi i u budućnosti“.

Nemanja Radonjić je ove sezone odigrao 25 utakmica u svim takmičenjima, ali je u dresu Marselja skupio svega 17 mečeva, a od svega upisao je tek jednu asistenciju. Ima aktivni ugovor s Olimpikom do juna 2023. godine.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar