Интервју - Грујићеве жеље: Још двије године у Херти!

И повратак у репрезентацију Србије! Млади везиста јасан када су у питању наставак каријере.

Фудбал 30.03.2019 | 22:00
Интервју - Грујићеве жеље: Још двије године у Херти!
Српским фудбалерима једноставно прија немачки фудбал. То се видело на примерима Филипа Костића, Луке Јовића, Мијата Гаћиновића, па и раније у случајевима Марка Пантелића, Младена Крстајића, Невена Суботића, и многих других. А био је изузетно плодносан и када је у питању Марко Грујић.

Првотимац Херте на позајмици из Ливерпула апсолутно је експлодирао ове сезоне у Берлину и показао челницима Редса и Јиргену Клопу да нису погрешили у процени на зиму 2016. године када су га откупили довели из Црвене звезде 2016. године.

Грујић је ове сезоне у потпуности сазрео као играч, али верује да би му пријало да још неколико година остане у Бундеслиги. Далеко више него да се врати у Ливерпул и буде једна од резервних опција Јиргена Клопа. Али, коначну одлуку на крају сезоне о томе биће донета на Енфилду.

Оно што је интересовало новинаре немачког Билда, који су правили интервју са српским играчем, јесте да ли ће последњих осам утакмица у Бундеслиги, уједно бити и последњи мечеви Марка Грујића у дресу Херте?

"Надам се да не! Зато што се осећам веома добро у Берлину. Херта ми је пружила сјајну прилику да играм у Бундеслиги. Прилично сам млад и за мене је ово време проведно у Херти, са изузетком повреда, било бриљантно. Показао сам своје квалитете. Али, на крају не одлучујем ја. Ако бих могао да бирам, остао бих још годину или чак две године овде, што би ми много значило да побољшам своје квалитете. А то је могуће само уколико играте у свакој утакмици", рекао је Грујић за Билд.

Многи клубови се помињу, између осталих Лацио и Галатасарај, али некадашњи везиста Црвене звезде нема дилему где би желео да заигра следеће сезоне, ако Ливерпул поново одлучи да га пошаље на позајмицу?

"Да, Херта ми је највећа жеља. Волео бих да останем овде дуже. Чак и ако би Ливерпул икада желео да ме прода, а да ја могу да одлучим, било би сјајно да Херта пошаље понуду".

Тржишна цена Марка Грујића драстично скаче, за неких 5.000.000 евра пред почетак сезоне, стигла је до 18.000.000.

"18.000.000 је боље од 5.000.000, а-ха-ха. То показује да сте много направили у кратком временском периоду. Самопоуздање се у највећој мери повећало захваљујући великом броју мечева. Своје одбранбене способности сам такође повећао захваљујући тим утакмицама".

Марко Грујић демантује Крстајића: Нисам одбио младу репрезентацију

Ипак, дрес Ливерпула представља посебан мотив за сваког играча.

"Наравно да би било дивно бити тамо, али од тога је за развој каријере у овом тренутку је много важније да будеде у стартној постави"

Немце фасцинирају и досадашњи Грујићеви резултати у каријери, до своје 22. године био је шампион са Црвеном звездом, светски шампион са селекцијом Србије до 20 године, учесник СП у Русији…

"Одрастао сам у Црвеној звезди, највећем клубу у Србији. Тамо постоји притисак да се победи у свакој утакмици, зато увек желим да покажем своје најбоље перформансе, тако сам одрастао".

Какве су жеље за будућност?

"Мој краткорочни циљ је да одиграм успешних осам мечева за Херту до краја сезоне, а такође и да се вратим у сениорски национални тим. Даљи планови су финале Лига шампиона и освајање Светског првенства, чак иако то буде тешко, а-ха-ха".

Грујић је био прво појачање Јиргена Клопа.

"Да, то је тачкно. Позвао ме је у новембру 2015. године. Када сам чуо његов глас био сам веома срећан. Он је један од најбољих тренера на свету", рекао је Грујић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар